Pavol Krupka Kultúra

Múzeum približuje prácu archeológov i významné nálezy podtatranského regiónu

Podtatranské múzeum na najbližšie týždne a mesiace pripravilo zaujímavé novinky. V rámci novej výstavy umožní záujemcom nahliadnuť do práce archeológov a v sprievode odborného pracovníka múzea navštíviť známu archeologickú lokalitu v Gánovciach.

[color=#cc0033]­[size=14]S ar­cheológom priamo v Gánovciach[/si­ze][/color]

Podtatranské múzeum v Poprade po prvýkrát pripravilo pre organizované skupiny možnosť v rámci jedného programu absolvovať exkurziu s archeológom múzea priamo na archeologicko – paleontologickej lokalite v Gánovciach a zoznámiť sa s expozíciou Gánovce – životné prostredie neandertálca. Cieľom podujatia je vytvoriť celodennú náplň pre organizované, najmä školské skupiny, zaujímavou a atraktívnou formou prepojiť výučbu dejepisu s praktickými vedomosťami do jedného logického celku. Cieľom je aj prehlbovanie vzťahu návštevníkov k múzeu a k najvýznamnejšej archeologickej lokalite regiónu.

[color=#cc0033]­[size=14]Výsta­va Archeológia v múzeu[/size][/co­lor]

Od utorka sa navyše otvára nová výstava s názvom Archeológia v múzeu. Návštevníci pocítia čaro odkrývania dávnej minulosti a spoznajú prácu archeológov. Zúčastnia sa na archeologickom výskume, ktorého súčasťou je aj stan a sonda. Súčasťou výstavy je prezentácia archeologických nálezov z výskumu zaniknutej stredovekej dediny Hrachovisko a zaniknutého cisterciánskeho kláštora Spišský Štiavnik. Výstavu obohatí premietanie krátkeho filmu z výskumu zaniknutej stredovekej dediny Štrba – Šoldov, realizovanom v rokoch 1951 – 1952. Pre školy sú pripravené sprievodné podujatia, na ktorých sa žiaci zahrajú na archeológov. Trvanie výstavy: 29. máj – 30. september 2012

Poprad24

ArcheologiaMuzeum
2
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM