Kultúra

Múzeum TANAP je niekoľko dní uzavreté: Čaká ho ďalšia modernizácia

Múzeum Tatranského národného parku (TANAP) v Tatranskej Lomnici vo Vysokých Tatrách je od pondelka 17. januára zatvorené.

Ilustračný obrázok k článku Múzeum TANAP je niekoľko dní uzavreté: Čaká ho ďalšia modernizácia
Zdroj: TANAP

Dôvodom dočasného uzatvorenia je výmena okien vo vstupnej hale. Informovala o tom hovorkyňa Štátnych lesov (ŠL) TANAP Martina Petránová.

Ďalšia modernizácia

V najbližších dňoch sa tak modernizácie dočkajú aj ďalšie priestory múzea. Po výmene okien vo výstavnej časti, ktorú sme zrealizovali ešte na jeseň 2020, keď múzeum zatvorila druhá vlna pandémie ochorenia COVID-19, príde na rad vstupná hala,“ uviedla Petránová.

Práce by mali trvať zhruba päť dní, ak všetko pôjde podľa plánu, múzeum návštevníkov opäť privíta v sobotu 22. januára. Pozrieť si jeho expozície tak budú potom môcť v obvyklom čase, teda od 8.30 do 12.00 hod a od 13.00 do 16.00 hod.

Režim OP

Podľa aktuálne platných pravidiel je múzeum otvorené v režime OP, čiže vstup je dovolený len očkovaným a tým, ktorí ochorenie COVID-19 prekonali. Samozrejmosťou je prekrytie dýchacích ciest respirátorom,“ upozornila hovorkyňa.

Múzeum TANAP návštevníkov oboznamuje s charakterom tatranskej prírody, jej ochranou a s dejinami sprístupňovania Tatier. Patrí medzi najnavštevovanejšie múzeá svojho druhu na Slovensku. Jeho expozície si pred pandémiou ročne pozrelo okolo 50 000 ľudí, aktuálne je podľa Petránovej návštevnosť zhruba o tretinu nižšia.

Témy, ktoré hýbu Slovenskom:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM