Krimi

Muži z Rakús v Kežmarskom okrese si chceli prikúriť: Za krádež dreva im hrozí basa

Polícia obvinila mladíkov (16 a 22) z obce Rakúsy z krádeže dreva. Obom po preukázaní viny hrozí väzenie na dva a tri roky.

Ilustračný obrázok k článku Muži z Rakús v Kežmarskom okrese si chceli prikúriť: Za krádež dreva im hrozí basa
2
Galéria
Zdroj: TASR

Obvodné oddelenie Policajného zboru Ždiar vyšetruje ďalšie dva prípady krádeže drevnej hmoty, tentokrát z katastrálneho územia Tatranská Lomnica.

Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová, z trestného činu krádeže bol obvinený mladík (16) z obce Rakúsy v okrese Kežmarok.

„V nedeľu (20.1.) v popoludňajších hodinách bez povolenia vzal voľne ležiacu drevnú hmotu za účelom jej použitia ako palivového dreva. Policajnou hliadkou bol obmedzený na osobnej slobode a boli s ním vykonané potrebné procesné úkony,“ vysvetlila Ligdayová s tým, že mladíkovi v prípade preukázania viny hrozí dvojročné väzenie.

Ako policajná hovorkyňa ďalej uviedla, rovnakého porušenia zákona sa dopustil aj ďalší muž (22) takisto z obce Rakúsy. „Bol taktiež obvinený, avšak, nakoľko už bol v predchádzajúcich 24 mesiacov za takýto čin odsúdený trestným rozkazom popradského súdu, bol tento muž obmedzený na osobnej slobode a umiestnený do cely policajného zaistenia,“ ozrejmila Ligdayová a dodala, že ak sa mužovi vina preukáže, zákon pre neho stanovuje trestnú sadzbu odňatia slobody až na tri roky.

foto: ilustračné

Rómovia a krádež dreva
2
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: KRPZ Prešov
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM