Peter Handzuš Krimi

Mužov, ktorých mŕtvoly našli v garáži, uškrtili

V garáži za sídliskom Západ v Levoči sa nakoniec našli dve mŕtvoly, obidve obete boli uškrtené.

Hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Karnišová informovala, že prvý nález nahlásil 37-ročný muž zo Spišskej Novej Vsi, keď upratoval garáž svojho 33-ročného brata. Ľudské pozostatky objavil v mraziacom boxe.
Karnišová ďalej uviedla, že nový majiteľ kúpil garáž od 41-ročného pôvodného majiteľa. Polícia pri obhliadke miesta nálezu zistila, že v garáži sa nachádzajú dva mraziace boxy. V prvom z nich bola nájdená mŕtvola mužského pohlavia nezistenej totožnosti, ktorá bola prikrytá viacerými kusmi vojenských zateplených vložiek. Vek nebohého muža sa odhaduje na 20 až 30 rokov. Hovorkyňa ďalej doplnila, že mŕtvy mal na hlave natiahnuté modré igelitové vrecko a bol uškrtený plátenným opaskom. Ruky mal vpredu zviazané igelitovou páskou.
V druhom chladiacom boxe sa nachádzala ďalšia mŕtvola, taktiež mužského pohlavia. Tá bola prikrytá plachtou a čiernym igelitom. Vek nebohého muža, ktorého totožnosť sa doposiaľ nepodarilo zistiť, je odhadovaný na 40 až 50 rokov. Bol uškrtený kusom látky a pri obhliadke jeho tela boli nájdené aj dve dvadsaťkorunové bankovky.
Polícia po páchateľovi intenzívne pátra a zároveň sa snaží zistiť aj totožnosť oboch mŕtvych mužov. Krajský prešovský vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu vraždy. Páchateľovi hrozí v tomto prípade trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM