Peter Handzuš Rôzne

Na cestu popadali stromy. Silný vietor bude fúkať aj v piatok

Počasie zo štvrtka na piatok prinieslo pod Tatry sneženie, dážď aj vietor. V súvislosti so silným vetrom museli hasiči odstraňovať popadané stromy na ceste vo Vysokých Tatrách.

Ilustračný obrázok k článku Na cestu popadali stromy. Silný vietor bude fúkať aj v piatok
Foto: Slávka Kellová

Operačný dôstojník Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Poprade Pavol Legát uviedol, že v piatok ráno boli nahlásené dva spadnuté stromy medzi Tatranskou Štrbou a Štrbským Plesom.

Tie blokovali vozovku, a tak bol nutný zásah hasičov. „Naši príslušníci tieto stromy odstránili a cestu znova sprejazdnili,“ objasnil Legát. Okrem tohto výjazdu zatiaľ nemali nahlásené žiadne ďalšie popadané stromy.

Slovenský hydrometeorologický ústav však na dnes vydal výstrahu 2. stupňa pred silným vetrom. Tá platí pre celý Spiš, a teda okresy Poprad, Levoča, Kežmarok, Stará Ľubovňa, Spišská Nová Ves a Gelnica. Silný vietor by mal pretrvávať až do 18. hodiny aj v ďalších východoslovenských okresoch Prešov, Sabinov a Bardejov.

Na hrebeňoch hôr sa očakáva výskyt silného vetra, ktorý dosiahne krátkodobo v nárazoch rýchlosť 25 až 35 metrov za sekundu. Táto rýchlosť predstavuje podľa informácií SHMÚ zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Predpokladaná rýchlosť vetra je v danej ročnej dobe a oblasti nadpriemerná.

Na cestu popadali stromy. Silný vietor bude fúkať aj v piatok
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM