Tlačové správy

Na dobré pivo a dobrú dychovku si vyrazte do Bardejovských kúpeľov

V Bardejovských kúpeľoch sa v nedeľu 7.septembra 2014 od 12.00 hod. do 20.00 hod. uskutoční 2.pivný festival. Súbežne s ním sa v areáli pri kúpeľnej kolonáde bude od 13.00 hod. konať prehliadka dychových hudieb ,,Stretnutie pri dychovke“.

Ilustračný obrázok k článku Na dobré pivo a dobrú dychovku si vyrazte do Bardejovských kúpeľov
Zdroj: Dnes24.sk

Festival začne vystúpením dychového zoskupenia HARMONIA BAND a o 13.30 hod. sa uskutoční slávnostný pochod dychových hudieb. Potom vystúpia dychové hudby MDO CHEMLON, NOVAČANKA, ORDZOVIANKA, MYSLAVČANKA a ORAVANKA. Pripravené sú rôzne atrakcie pre deti a mládež, napríklad aj tradičné maľovanie na tvár. Účastníkov na záver poteší vystúpenie harmonikára spojené s výstavou obrazov. Vstup je voľný. Informovala o tom ekonomicko-obchodná riaditeľka Bardejovských kúpeľov Tamara Šatanková.

,,Na základe skúseností z minulého roka očakávame vysokú účasť, hlavne v prípade priaznivého počasia. Leto, pivo a hudba k sebe patria a tak sme sa na záver leta rozhodli potešiť našich návštevníkov týmito akciami. Spoluorganizátorom prehliadky dychoviek je popri Bardejovských kúpeľoch aj KOCR Severovýchodného Slovenska a toto podujatie má regionálny charakter. Návštevníci budú môcť ochutnať spolu cca 10 druhov pív. Predstavia sa tu značky ako Krušovice, Zlatý Bažant, Corgoň, Heineken, Kelt. Bardejovské kúpele sa stali nielen miestom oddychu a navracania zdravia, ale aj cieľom zábavy a výletov pre ľudí zo širokého okolia,“ konštatovala T. Šatanková. V priebehu leta už Bardejovské kúpele potešili verejnosť niekoľkými atraktívnymi podujatiami. Patrili k nim Bardejovské Kúpeľne dni, Medzinárodné hudobné leto, Alžbetínsky deň na počesť cisárovnej Sisi, či výstavy kvetov, obrazov, plastík, fotografií a ďalšie aktivity. Areál Bardejovských kúpeľov je každý deň otvorený pre širokú verejnosť. Tá môže v komplexe Wellness Spa využiť denne bazén v čase 11.00–21.00 h. a saunový svet v čase 13.00–21.00 h. V stredu až nedeľu sú prístupné aj fitness, masáže a solárium. Okrem liečebných a rekondičných pobytov navštevujú kúpele aj samoplatcovia vyhľadávajúci wellness služby. Najväčší záujem majú celé rodiny s deťmi počas sviatkov a prázdnin o pobyty spojené s návštevou wellness centra v hoteli Ozón.

Bardejovské kúpele sú v súčasnosti jednými z najlepšie vybavených liečebných zariadení, kde sa snúbi bohatá jedinečná tradícia a moderné liečebné postupy. Patria k najobľúbenejším, najnavštevovanejším a počtom 907 používaných lôžok k najväčším slovenským kúpeľom. Prvá zmienka o Bardejovských Kúpeľoch je z roku 1247, keď uhorský kráľ Béla IV. daroval územie dnešných kúpeľov aj s prameňmi mestu Bardejov. Kúpele si vychutnávala na liečení v roku 1895 aj manželka Františka Jozefa I. cisárovná Alžbeta, nazývaná Sisi, ktorej socha sa vyníma v kúpeľnom parku. Pobýval tu aj rakúsko-uhorský cisár Jozef II. (1783), ruský cár Alexander I. (1821) a poľská kráľovná Mária Kazimiera Sobieska, manželka poľského kráľa Jána III. Sobieského. Kúpele navštívila v roku 1809 aj Mária Lujza, neskoršia manželka cisára Napoleóna I, Bonaparta, ktorej reliéf slávnostné odhalili na priečelí liečebného domu Astória počas otvorenia tohtoročnej kúpeľnej sezóny.

Bardejovská minerálna voda je prírodná-liečivá, slabo až stredne mineralizovaná, hydrogén uhličitanovo-chloridová, sodná, železitá uhličitá, studená, hypotonická, so zvýšeným obsahom kyseliny boritej. Osem prameňov je zavedených do krytej temperovanej kolonády, kde sa využívajú na vnútornú balneoterapiu formou pitných kúr. Zo všetkých slovenských kúpeľov majú Bardejovské najširšie indikačné zameranie. Liečia sa tu onkologické choroby, choroby obehového a tráviaceho ústrojenstva, choroby z poruchy látkovej výmeny a žliaz s vnútornou sekréciou, netuberkulózne choroby dýchacích ciest, choroby z povolania, ochorenia obličiek a močových ciest, choroby pohybového ústrojenstva a ženské ochorenia.

Viac informácií na : www.kupele-bj.sk
Centrálne rezervačné oddelenie:
Tel.: 054/477 4346, 477 2717 Fax: 054/472 3549
E-mail: rezervacie@kupele-bj.skpk@kupele-bj.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM