Martin Sýkora Správy

Na dohasení požiaru v Kežmarských Žľaboch pracuje viac ako 80 hasičov

Vo Vysokých Tatrách stále pokračujú hasiace práce pri požiari lesa, ktorý vypukol vo štvrtok (3.5.) pred 13:00 hod. Hasiči neodídu, kým nebude oheň uhasený.

Ilustračný obrázok k článku Na dohasení požiaru v Kežmarských Žľaboch pracuje viac ako 80 hasičov
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru Zuzana Farkasová (HaZZ) informovala, že požiar, ktorý sa v noci nerozšíril, sa hasičom darí držať pod kontrolou, a bol lokalizovaný v piatok krátko pred 11:00 hod.

„Na mieste je vybudovaný jazierkový systém so šiestimi jazierkami. Momentálne pri požiari zasahuje viac ako 80 hasičov, a to z hasičských staníc v Poprade, Vysokých Tatrách, Kežmarku, Levoči, Mengusovciach, Prešove a z modulu pozemného hasenia požiarov v prírodnom prostredí Stred,“ dodala hovorkyňa s tým, že pri udalosti pomáhajú tiež dobrovoľní hasiči z obcí Šuňava, Štrba, Batizovce, Liptovská Teplička a Spišský Štiavnik.

Podporu zo vzduchu tvoria dva vrtuľníky z letky ministerstva vnútra a Ozbrojených síl SR, ktoré od rána zhodili na postihnuté miesto už približne 87 000 litrov vody. Podľa prezidenta HaZZ Alexandra Nejedlého je najpravdepodob­nejšou príčinou vzniku požiaru ľudský faktor, a teda manipulácia s otvoreným ohňom. Oheň zasiahol plochu približne 30 hektárov v 4. a 5. stupni ochrany prírody v lokalite Kežmarské Žľaby.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM