Peter Handzuš Rôzne

Na Hrebienku hrýzol had. Záchranári pomáhali aj na chate pod Rysmi

Horskí záchranári už maju za sebou dve sobotné akcie. Z Hrebienka zvážali turistku pohrýzenú hadom a skoro ráno pomáhali turistovi, ktorému prišlo zle na chate pod Rysmi. Okrem toho prebieha v Tatrách aj akcia Čisté hory, počas ktorej sú záchranári t

Žiadosť o pomoc pre českú turistku prišla v ranných hodinách z Hrebienka. Turistku poštípala vretenica do hornej končatiny v tráve potom, ako sa zohla k uviazaniu šnúrok na topánkach.

Záchranári HZS pacientke poranené miesto ošetrili a transportovali ju do Starého Smokovca , kde bola odovzdaná posádke RLP na ďalšie vyšetrenie.

V skorých ranných hodinách 29.9.2012 bola na tiesňovú linku HZS ohlásená nevoľnosť 20-ročného poľského turistu, nachádzajúceho sa na chate pod Rysmi.

Záchranári HZS mu po príchode na miesto skontrolovali vitálne funkcie, a keďže išlo pravdepodobne o výškovú nemoc, mladý Poliak okamžite zostúpil v ich sprievode ku hotelu Popradské pleso. Následne bol terénnym vozidlom HZS dopravený do Starého Smokovca, odkiaľ pokračoval samostatne.

Poprad/hzs Foto: Peter Handzuš

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM