Martin Sýkora Samospráva

Na internete spustili petíciu za odvolanie primátora Švagerka: Primátor sa na odchod necíti

Na výzvu o zvážení vykonávania funkcie primátora Švagerko odpovedal jasne. Iniciátori petície začali zbierať hlasy na internete.

Ilustračný obrázok k článku Na internete spustili petíciu za odvolanie primátora Švagerka: Primátor sa na odchod necíti
Zdroj: TASR

Na internete sa objavila petícia za odvolanie primátora Jozefa Švagerka (KDH). Podľa jej iniciátorov je dôvodom množstvo nejasností v súvislosti s dianím na mestskom úrade a nezvládnutie primátorskej funkcie. Petíciu na internetovej stránke peticie.com podpísalo zatiaľ 190 ľudí.

Na tento problém upozornilo na poslednom zasadnutí mestského zastupiteľstva aj osem poslancov. Tí popradskému primátorovi adresovali list, kde uviedli, že by mal zvážiť svoje pôsobenie vo funkcii primátora. V liste sa píše, že obyvatelia mesta sú zhrození zo stavu, do ktorého sa dostalo mesto počas jeho vedenia. Poslanec Štefan Pčola (nezávislý) povedal, že má podozrenie, že hlava Popradu má problém s alkoholom. Tvrdenie popradského poslanca je podporené aj v liste. „Prichádzajú k nám informácie, že funkciu primátora vykonávate často v stave, ktorý nezodpovedá postaveniu a poslaniu verejného činiteľa,“ uvádza sa v ňom.

Švagerko na tento list zareagoval v závere zasadnutia zastupiteľstva. Pred všetkými prítomnými vykonal dychovú skúšku na dokázanie alkoholu v krvi. Výsledok bol negatívny. „Na mojom zdravotnom stave sa podpísala aj nedávna náročná cesta z dovolenky v Mexiku, stresy, nespavosť, ale aj cukrovka, na ktorú sa liečim,“ povedal primátor.

Zároveň vyhlásil, že odstúpiť sa nechystá. „Cítim sa tak, že mám ešte zotrvať vo funkcii. Zodpovedám sa občanom mesta Poprad, tí ma volili a ak ma bude niekto vyzývať, je to jeho zákonná možnosť. Sú tu aj iné možnosti, ako je petícia občanov, a v takom prípade sa budem zodpovedať im,“ dodal.

Čítajte aj: Poslanec Pčola vyzval primátora, aby zvážil svoje zotrvanie vo funkcii: Švagerko neodstúpi

2. zasadnutie MSZ mesta Poprad 27.4.2016 - záznam
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM