Monika Vengrínová Tlačové správy

Na Juhu pribudli nové ihriská: Detské, multifunkčné i prvé fitness ihrisko v Poprade

V posledných rokoch rastú detské ihriská v našom meste ako huby po daždi. Ďalšie dve dnes skolaudovali najvyšší predstavitelia mesta spolu s poslancom za mestskú časť Juh Mariánom Barillom. Okrem detského ihriska na Tomášikovej ulici vzniklo multifunkčné ihrisko i prvé ihrisko s fitness prvkami.

Ilustračný obrázok k článku Na Juhu pribudli nové ihriská: Detské, multifunkčné i prvé fitness ihrisko v Poprade
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

"Som rád, že sa nám podarila veľmi dobrá vec. Mňa ako poslanca za mestskú časť Juh vždy špeciálne poteší, keď sa nám podarí zrealizovať na Juhoch investičnú akciu, ktorá prispeje k zvýšeniu kvality života na našich sídliskách. Som presvedčený, že malí i veľkí Popradčania si tieto moderné ihriská veľmi rýchlo obľúbia,“ myslí si Marián Barilla.

Ihriská sú rozdelené na tri hlavné objekty. Detské využijú najmenšie deti predškolského a školského veku do dvanásť rokov, multifunkčné bude slúžiť na loptové hry, ako futbal, volejbal a basketbal. Basketbalové koše však budú osadené v priebehu najbližších dní, keďže tie pôvodne dodané boli zhotoviteľom stavby reklamované pre nevyhovujúcu kvalitu. A do tretice je to novinka v našom meste – vonkajšie fitness pre mládež od dvanásť rokov a dospelých. V jednej časti ihriska sa tiež nachádza dráha určená na beh, inline korčuľovanie či rôzne hry.

„Realizácia tejto stavby bola financovaná z prostriedkov rozpočtu mesta, pričom náklady presiahli 261 tisíc eur,“ informovala Kristína Horáková, vedúca výstavby MsÚ Poprad s tým, že odovzdávanie stavby malo prebehnúť už koncom augusta, avšak pre počasie, ktoré stavbárom neprialo, sa realizácia predĺžila.

Od roku 2006 bolo v Porade vybudovaných či zrevitalizovaných viacero detských ihrísk, do ktorých mesto investovalo tri milióny eur. „Aj tieto dve nové ihriská svedčia o tom, že koncepcia bola správna, odozva ľudí počas výstavby bola takisto veľmi pozitívna. Myslím si, že o chvíľu bude celý Poprad obsiahnutý kvalitnými detskými ihriskami,“ dodal primátor Popradu Anton Danko.

Na Juhu pribudli nové ihriská: Detské, multifunkčné i prvé fitness ihrisko v Pop
40
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM