ELA Rôzne Správy

Na letisku v Poprade hrozia ďalšie TURBULENCIE: Zamestnanci vstupujú do ŠTRAJKOVEJ pohotovosti

Nie je to tak dávno, čo sa zamestnanci popradského letiska vyhrážali hromadnou výpoveďou. Neboli vtedy spokojní s vedením. Teraz sa zamestnanci chystajú na veľký štrajk. V čom je problém a ako to ovplyvní prevádzku?

Ilustračný obrázok k článku Na letisku v Poprade hrozia ďalšie TURBULENCIE: Zamestnanci vstupujú do ŠTRAJKOVEJ pohotovosti
Zdroj: Facebook.com/AirportPopradTatry

Tentoraz sa pracovníkom popradského letiska nepáči, že im má šéfovať človek z prostredia mimo letectva. Vedenie argumentuje, že by to vyriešilo najväčší problém letiska, ktorému sa síce darí, no nezarába toľko peňazí, koľko by mohlo.

Majú pochybnosti

Väčšina zamestnancov preto v stredu 20. septembra vstúpi do štrajkovej pohotovosti. Uviedol to po stretnutí s ministrom dopravy Pavlom Lančaričom šéf tamojších odborov Michal Pavela.

Zdôvodnil to tým, že minister ich na stretnutí nepresvedčil a naďalej majú pochybnosti o ďalšom fungovaní letiska. Lančarič reagoval, že ich obavy sú absolútne neopodstatnené.

„Na základe odpovedí, ktoré nám poslal majoritný akcionár, a minoritní akcionári nám odpovede vôbec nedali, vstupujeme do štrajkovej pohotovosti. Bude trvať minimálne do mimoriadneho valného zhromaždenia 29. septembra. Nesúhlasíme s termínom, na kedy je zvolané, ani s nominantom, ktorý bol vybraný do predstavenstva našej spoločnosti. Nie sme spokojní s tým, ako sa pristupuje k letisku, hlavne zo strany akcionárov,“ argumentoval Pavela a zároveň ubezpečil, že prevádzka letiska bude zachovaná aj naďalej.

Nepáči sa im výber

Lančarič taktiež uviedol, že nie sú žiadne zámery ani plány meniť charakter letiska. Okrem zamestnancov rokoval aj s ostatnými akcionármi. „Čo sa týka výmeny výkonného riaditeľa, to môže urobiť len valné zhromaždenie, ale pokiaľ viem, takáto dohoda medzi akcionármi ešte nenastala.“

Výber nového člena predstavenstva, ktorého kritizujú zamestnanci, považuje za dobrú voľbu. Nie je podľa neho kritériom, či pracoval v letectve, ale dôležité je, že má skúsenosti s riadením veľkej korporácie.

„Toto letisko nemá problém s prevádzkou, bezpečnosťou alebo letectvom, má problém obchodný, generuje málo peňazí na to, koľko potrebuje. Potrebujeme človeka, ktorý pomôže pozdvihnúť túto obchodnú spoločnosť,“ uzavrel minister.

Ilustračné foto

Neprehliadnite aj:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM