Pavol Krupka Kultúra

Na námestí s úspechom hrala Hrdza, sympatie publika si získalo aj duo Stoklasová - Šanta

O piatkové hudobné leto na námestí sa postarali východniari z úspešnej skupiny Hrdza. Jej temperamentné piesne, ovplyvnené slovenským folklórom, jednoznačne zabodovali. V úvodnej hodinke večera vystúpil Števo Šanta s vlastnou tvorbou, potom si po jeho boku zaspievala aj Alena Stoklasová.

Ilustračný obrázok k článku Na námestí s úspechom hrala Hrdza, sympatie publika si získalo aj duo Stoklasová - Šanta
Foto: Pavol Krupka / Zdroj: Dnes24.sk

Skupina Hrdza je v Poprade známa – neznáma, ako povedala aj jej speváčka Veronika Šoltysová-Rabadová. Fanúšikov si získava na rôznych festivaloch i sólových koncertoch po celom Slovensku i v zahraničí, v Poprade posledne vystúpila pred štyrmi rokmi. Odvtedy však dorástla nová generácia poslucháčov, ktorí ju na popradskom námestí počuli po prvýkrát. Publikum však bolo od začiatku nakladené na rovnakú nôtu, svoje pocity dávalo spontánne najavo počas celého koncertu. Nečudo, rockovo-folkové úpravy ľudových piesní, ktoré tvoria podstatnú časť repertoáru skupiny, sú u nás veľmi populárne. Keď sa k nim pridá aj poriadny kus umenia a profesionality, čo jednoznačne charakterizuje aj sympatickú šesticu hudobníkov a vokalistov, úspech sa dostaví naprieč všetkými vekovými kategóriami.

Známy popradský folkový spevák Števo Šanta zaspieval niekoľko svojich vlastných piesní, potom sa k nemu pridala Alena Stoklasová, aby spoločne interpetovali niekoľko hudobných kúskov, blízkych ich srdciam a najmä hudobným fajnšmekrom. Alena, ktorej je viditeľne blízka folková hudba i coutry, spievala naozaj s citom, aj preto sa po poslednej obaja tešili zo sympatií publika. Napokon, uvidíte to aj v našom videu.

V zostrihu budete počuť pieseň Stars amerického folkového dua The Weepies, beatlesovku Blackbird a jednu z melodických verzií známeho textu Autumn Leaves.

Vystúpenie hlavného interpreta večera, skupiny Hrdza, zachytáva druhé video.

Na námestí s úspechom hrala Hrdza, sympatie publika si získalo aj duo Stoklasová
2
Galéria
Na námestí s úspechom hrala Hrdza, sympatie publika si získalo aj duo Stoklasová
12
Galéria
Foto: Pavol Krupka / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM