Peter Handzuš Iné športy

Na Országh Cupe Bambúch surovo napadol súpera. Ten skončil v nemocnici

Neslávne sa skončil najväčší hokejbalový turnaj Országh Cup v Banskej Bystrici pre kluby LG TPS Bratislava a Damix Brezno. Organizátori ich vylúčili pre vzájomný konflikt extraligového hokejistu Lukáša Bambúcha a Petra Bilíka.

Ilustračný obrázok k článku Na Országh Cupe Bambúch surovo napadol súpera. Ten skončil v nemocnici
Foto: Martin Žákovič / Zdroj: Dnes24.sk

Bilíka v zápase 2. kola play off tesne pred koncom za stavu 3:1, ako uvádza portál lghokejbal.sk, napadol Bambúch. Ten je známy nielen svojou tvrdosťou, ale aj častými bitkami.

Takmer dvojmetrový Bambúch, ktorý vraj nastúpil na zápas pod vplyvom alkoholu, nezvládol bežný súboj a hrubý, nevyberavý a zákerný krosček na Bilíkovu hlavu dokončil ešte aj niekoľkými brutálnymi údermi.

Hráč LG TPS Bratislava po ňom skončil s ťažkým otrasom mozgu v banskobystrickej nemocnici. Po tomto zákroku sa strhla medzi hráčmi oboch tímov bitka, ktorá mala za následok ich vylúčenie z turnaja.

Po zápase sa vraj Bambúch cez brankára LG TPS bratislavskému tímu ospravedlnil, z jeho vysvetlenia však bolo zrejmé, že si ani nepamätal, čo spôsobil. „A práve toto nám dáva dôvod si myslieť, že Bambúch nebol pri triezvych zmysloch,“ uvádza web LG TPS.

Majiteľ a vedúci klubu Damix Brezno Milan Švantner v reakcii priznal, že urastený Bambúch asi nastúpil na zápas pod vplyvom alkoholu, ale k ostrej reakcii ho vraj vyprovokovalo tendenčné rozhodovanie arbitrov a po hromadnej bitke sám skončil so zlomeným nosom.

„Pravdou je, že Lukáš bol zrejme opitý. Je to však dospelý chlap a profesionálny hokejista, takže mu nebudem predsa hovoriť, čo má robiť,“ povedal na úvod Švantner. „Faktom však je, že k celej situácii nemuselo dôjsť, keby rozhodca neviedol tendenčne zápas. Rozhodoval nám už tretie stretnutie v rade a neboli sme spokojní, pretože nás trestal a na druhej strane rovnaké zákroky zostali bez povšimnutia. Navyše, Bambúch je veľký chlap a má smolu, že keď ide do súboja, tak súper väčšinou odletí. V inkriminovanej situácii však atakoval súpera, ktorý pichal hokejkou do brankárovej lapačky. On reagoval na to jediným krosčekom, pričom súper si buchol hlavu o betón a utrpel otras mozgu. Emócie boli už predtým vybičované a po tejto situácii došlo k hromadnej bitke. Na Bambúcha útočili aj traja hráči LG TPS a keď bol s jedným v zápasníckom chvate, tak druhý prišiel a udrel ho tak, že mu zlomil nos. To už sme si ani my nechceli dať biť spoluhráča a strhla sa mela. Opakujem však, že najväčší podiel mal na tom rozhodca.“

Bambúch je známy extraligový hokejista, hrával za Spišskú Novú Ves, Poprad, Trenčín a uplynulé dve sezóny za Banskú Bystricu. „Rozhodne musím poprieť správy, že som bol opitý. Pri obede som si dal pivo ku gulášu, ale keby som bol opitý, tak nie som schopný hrať celý zápas. Navyše, potom som musel šoférovať do nemocnice cez celú Bystricu, takže určite viem, že som nebol opitý,“ povedal Bambúch, ktorý dodal: „Alkohol v tom nehral žiadnu rolu, ale faktom je, že rozhodca ten zápas nezvládol. Na ihrisku boli emócie, ktoré prerástli do bitky. Zranený som napokon ja a aj protihráči.“

Országh Cup
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM