Peter Handzuš Rôzne

Na podporu hendikepovaných občanov možno získať 3000 eur

Odstraňovanie sociálnej izolácie v rôznych oblastiach a zvyšovanie šance na zaradenie sa do spoločnosti umožňuje hendikepovaným občanom grantový program Prekročme spolu bariéry. Na jeden projekt možno získať grant do 3000 eur.

Do programu možno prihlásiť projekty na pomoc ľuďom so zdravotným postihnutím, neúplným a mnohopočetným rodinám s deťmi, príslušníkom národnostných menšín. Tiež zraniteľným skupinám obyvateľstva, ako sú drogovo závislí, obete domáceho násilia, páchatelia trestnej činnosti po výkone trestu, deti po ukončení ústavnej alebo ochrannej výchovy, osoby so sťaženým prístupom k bývaniu či bez domova, mládež vyrastajúca v znevýhodnenom sociálnom a rodinnom prostredí. Projekt treba doručiť do 5. apríla na adresu Centrum pre filantropiu, Kozia ulica 11, 811 03 Bratislava.

Môžu sa oň uchádzať občianske združenia, neziskové organizácie, nadácie, spolky, neinvestičné fondy, obce a mestá, zariadenia poskytujúce sociálnu starostlivosť. O grant na projekt týkajúci sa vzdelávacích aktivít, aktívnej terénnej práce, zvyšovania informovanosti, odstraňovania komunikačných bariér či rôzne voľnočasové aktivity môžu požiadať aj vysoké školy a univerzity. Každý subjekt môže predložiť viacero projektov, podporený však bude iba jeden z nich.

Priestor na realizáciu schválených aktivít bude v období máj až september 2011. Spomedzi podporených grantov udelia aj špeciálne ocenenie pre najinovatívnejší projekt roka v oblasti sociálnej inklúzie a víťaz získa odmenu 1500 eur. Môže ju použiť na pokračovanie projektu alebo na inštitucionálny rozvoj organizácie – predkladateľa projektu. Nadácia Orange vyčlenila na tento program 120.000 eur.

Formulár žiadosti a informácie sú na internetovej stránke www.nadaciaorange.sk.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM