Peter Handzuš Kultúra

Na podujatí Tajomná Levoča oslávia 90. výročie dychovej hudby

Mesto Levoča pripravilo v rámci medzinárodného festivalu Dni Majstra Pavla podujatie pod názvom Tajomná Levoča. Vedúci oddelenia kultúry a cestovného ruchu Ivan Dunčko informoval, že program odštartuje vo štvrtok 11. augusta o 17. hodine v Evanjelick

Organizátori sľubujú, že návštevníci uvidia mesto tak, ako ho nepoznajú cez deň i v noci. Pripravená je hudba, film, tanec, divadlo, svetelná šou, ohňostroj i diskotéka. „Na Námestí Majstra Pavla, v Mestskom divadle a v kostoloch budú môcť ľudia vidieť prezentáciu kultúrnych telies, v piatok 12. augusta začína Karpatský remeselný trh 2011,“ objasnil Dunčko.

Predstavia sa na ňom remeselníci a majstri tradičných ľudovo – umeleckých výrobkov z Poľska, Slovenska, Česka a budú prezentovať svoje zručnosti. Vo štvrtok je na Hlavnom pódiu pripravená folková smršť z Petrohradu pod názvom Otava Yo. V Mestskom divadle o 21.30 začína prehliadka filmov pod názvom Dokumentárne Slovensko.

V piatok 12. augusta v parku v historickom centre vystúpia skupiny Knock Out 94, The Colt a tanečný súbor z Litvy Pupolitis. Na Radnici je pripravená dobová hudba Stromyrad a o 17. hodine začína vežový koncert Brass Collegia. Na Hlavnom pódiu podvečer vystúpia folklórne súbory Levoča, Železiar a Barvinok z Ukrajiny. Večer vyvrcholí laserovou šou, ohňostrojom, diskotékou a zumbou.

V sobotu bude pokračovať Karpatský remeselný trh a doobedňajší program bude venovaný 90. výročiu založenia Dychovej hudby mesta Levoča. "Okrem oslávenca vystúpia dychovky Bekras z Českej republiky, Stary Sacz a Kacwin z Poľska a slovenská dychovka Bijacovčanka,“ doplnil Dunčko. Vo večerných hodinách vystúpia na Hlavnom pódiu skupiny Vaola, The Cellmates, Amo a Banana Band. Zábava vyvrcholí opäť diskotékou a zumbou.

V poradí už 11. ročník medzinárodného festivalu Dni Majstra Pavla sa nesie v duchu zachovania kultúrno-historických tradícií a umeleckého odkazu Majstra Pavla z Levoče ako integrálnej súčasti zachovania vlastnej identity a kultúry. Až do konca augusta je v rámci neho pripravených množstvo kultúrnych a spoločenských podujatí.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM