Peter Handzuš Rôzne

Na portáli Vyveska.sk možno nájsť všetky kresťanské podujatia

Návštevníci kresťanských podujatí môžu zadarmo získať vo virtuálnom priestore prehľad o stovkách aktivít z celého Slovenska. Umožní im to internetová stránka Vyveska.sk, ktorá vznikla s finančnou podporou Konferencie biskupov Slovenska (KBS).

„Vyveska.sk poskytuje návštevníkom možnosť prehľadne zobraziť, čo zaujímavé sa chystá, zároveň informuje o kresťanských podujatiach. Organizátorom tiež umožňuje efektívne šíriť informácie o pripravovaných akciách,“ vysvetlil Tomáš Kuzár, iniciátor projektu a predseda občianskeho združenia Christin, ktoré projekt zastrešuje.

Portál, ktorý vznikal osem mesiacov, ponúka tiež možnosť interaktívne komunikovať prostredníctvom sociálnej siete Facebook. Každé podujatie má svoj aktívny názov, termín i kontaktné údaje na jeho hlavných organizátorov. Súčasťou sú tiež pravidelne organizované podujatia či možnosť získať pravidelný newsletter.

„Určite ste už počuli, ako kňazi na konci farských oznamov hovoria, že všetky podujatia nájdete na výveske. To nás inšpirovalo pri hľadaní názvu, no je to zároveň aj motto nášho úsilia, ponúknuť všetky kresťanské aktivity na Vyveska.sk,“ objasnila ďalšia iniciátorka Miriam Kuzárová.

Projekt podporili viaceré kresťanské organizácie. Nechýbajú medzi nimi Tlačová kancelária KBS, portály Christ-net.sk, Moja komunita, Fórum kresťanských inštitúcií, Združenie kresťanských spoločenstiev mládeže či dom Quo Vadis v Bratislave. Informácie o nových podujatiach a podnety možno posielať na adresu vyveska@vyveska.sk.

Viac informácií možno získať priamo na internetovej stránke www.vyveska.sk.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM