Monika Vengrínová Krimi

Sneh zaúradoval. Pod jeho váhou sa prepadla strecha skladu

Ťažký sneh na strechách budov vie narobiť veľa problémov. Prípadov, kedy sa pod takýmto náporom prepadla celá strecha, pribúda. Ten najnovší sa stal na popradskom sídlisku Západ, kde spadla strecha skladu.

Ilustračný obrázok k článku Sneh zaúradoval. Pod jeho váhou sa prepadla strecha skladu
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Na Hraničnej ulici v Poprade sa dnes podvečer pod váhou snehu zrútila strecha skladových priestorov. Podľa veliteľa zásahu Jána Šubu išlo o starú budovu slúžiacu ako skladisko, na ktorej ťarcha snehu urobila svoje: „Prepadla sa celá strecha do vnútra týchto priestorov, kde vytlačila obvodové múry. Momentálne hrozí kolaps budovy“.

Hasiči spolu s políciou priestory okolo skladu uzavreli a ohraničili páskou, aby sa do jeho blízkosti nikto nedostal. Následne na to vysokozdvižným rebríkom prezreli budovu zvrchu. „Posúdili sme, že celá budova sa môže zrútiť, preto sme uzavreli jednu z prevádzok. Rovnako i prívod plynu v kotolni, aby nedošlo k jeho úniku. V takom prípade by hrozil i výbuch,“ informuje veliteľ zásahovej jednotky.

Škody zatiaľ vyčíslené neboli. K zraneniam osôb nedošlo. Vylúčené je aj následné ohrozenie obyvateľov, nakoľko budova i jej okolie sú pod nepretržitým dohľadom hasičov a polície.

Strecha v Poprade, sídlisko Západ
14
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM