Peter Handzuš Kultúra

Na slovenskej hudobnej scéne sa začína 2. ročník súťaže Gospel talent

Po dvoch rokoch sa na slovenskej hudobnej scéne začína 2. ročník speváckej súťaže Gospel talent. Pred dvomi rokmi si prvé miesto vybojovala Simona Martausová.

Víťaz Gospel talentu získa exkluzívnu možnosť nahrať vlastnú skladbu v profesionálnom nahrávacom štúdiu či šancu vystúpiť na open-air music festivale CampFest.

Hľadanie hudobných talentov organizujú v dvoch etapách aj tentoraz spevák a skladateľ Richard Čanaky a kresťanské Radio Lumen. Záštitu nad súťažou prevzal poslanec Európskeho parlamentu Miroslav Mikolášik, informovala dnes Tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska (TK KBS).

Prihlasovanie do súťaže sa začne 2. mája a potrvá do 24. mája 2011. Poslucháči budú hlasovať od 25. mája do 31. mája 2011. Veľké rozhlasové finále sa uskutoční 13. júna a počas neho odborná porota rozhodne o absolútnom víťazovi. Naživo finále odvysiela Rádio Lumen. Súčasťou súťaže bude aj vedomostný test o gospelovej hudbe. Výhercovia testu získajú atraktívne vecné ceny.

Do súťaže sa môže prihlásiť každý hudobný interpret – kapela, spevák či speváčka, ktorých obsahom textov ich skladieb možno zaradiť medzi gospelových hudobných interpretov a nepatria medzi etablované zoskupenia slovenskej gospelovej scény. Prihlásiť sa môžu takisto aj súťažiaci z prvého ročníka súťaže, ale s inou skladbou, informovala TK KBS.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM