Monika Vengrínová Rôzne

Na snehovú kalamitu mesto nasadzuje stále viac ľudí a techniky: Pomáhať budú aj okolité obce

Mesto Poprad pokračuje v odstraňovaní následkov snehovej kalamity. V stredu bolo do čistenia mesta nasadených 16 kusov techniky a 80 pracovníkov menších obecných služieb. Vo štvrtok bude mesto ručne dočisťovať až 160 ľudí, čo sa v minulosti ešte nestalo.

Ilustračný obrázok k článku Na snehovú kalamitu mesto nasadzuje stále viac ľudí a techniky: Pomáhať budú aj okolité obce
Zdroj: Dnes24.sk

V časti Matejovce bola do čistenia parkovísk a ciest nasadená aj snežná fréza. S pomocou príslušníkov mestskej polície a vďaka porozumeniu obyvateľov tamojšieho sídliska boli uvoľnené aj parkovacie plochy, ktoré tak bolo možné systematicky dočistiť. Z Oravskej ulice a z ďalších lokalít, kde sa už odhrnutý sneh nahromadil, začali pracovníci Správy mestských komunikácií sneh odvážať. Technika Správy mestských komunikácií v Poprade ako aj externých dodávateľov pracovala na sídliskách JUH, Západ, v centre mesta, vo Veľkej i v Spišskej Sobote. Celú uplynulú noc bola nasadená technika aj na čistenie pešieho prístupu do časti Stráže.

„Denne zasadá operatíva, ktorá sa snaží dostupnou technikou usmerňovať ľudské a technické kapacity, ktoré máme k dispozícii. Zároveň sa snažíme získať ďalšiu technickú výpomoc.  Vzhľadom na množstvo snehu, ktoré je potrebné z niektorých úsekov vyvážať – pretože ho nie je kam pluhovať – je problém s pomalším tempom dočisťovania,“ uviedol viceprimátor Igor Wzoš.

Vďaka pochopeniu starostov okolitých obcí bude vo štvrtok počet ľudí v teréne vyšší o ďalších 90 pracovníkov menších obecných služieb. Celkovo tak bude v teréne vďaka tejto pomoci ručne dočisťovať mesto 160 ľudí, čo sa doposiaľ aj napriek snehovým kalamitám v minulosti ešte nestalo. Nasadení budú na sídlisko Západ – vnútroblok SOLO, MEMPHIS, ORIENT, sídlisko JUH – Šrobárova, Rázusova, Svätoplukova, sídlisko JUH – vnútroblok Letná, MPČĽ a sídlisko JUH – Bajkalská, Pavlovova

Technika bude ďalej dočisťovať predovšetkým parkoviská a pešie ťahy. Vďaka pomoci hasičov s vysokozdvižnou plošinou boli dnes zo strechy zimného štadióna uvoľnené aj masy zľadovatelého snehu, ktoré by pri náhlom zosuve mohli poškodiť dažďové zvody.

Snehovú kalamitu, na ktorej odstraňovaní následkov sa stále pracuje, spôsobilo extrémne výdatné sneženie počas uplynulého víkendu, kedy za 24 hodín spadlo 39 cm nového snehu. Podľa Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu je to rekordný údaj pre Poprad od roku 1951. 

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM