Monika Vengrínová Samospráva

Na Spiši je o voľby záujem: Priebeh je bezproblémový

Komunálne voľby sú v mestách a obciach na Spiši zatiaľ bezproblémové. Jednotlivé obvodné volebné komisie (ObVK) nezaznamenali žiadne podnety, či narušenia priebehu volieb.

Ilustračný obrázok k článku Na Spiši je o voľby záujem: Priebeh je bezproblémový
Zdroj: TASR

„Zatiaľ je všetko v poriadku, tešíme sa už na ten moment, keď budú známe výsledky. Verím, že tu nebudeme tak dlho ako pred štyrmi rokmi,“ konštatoval zapisovateľ ObVK v Poprade Ladislav Maličký. Vtedy totiž členovia komisie museli kvôli problémom v Levoči pracovať do 6.00 h ráno. „Nejaké drobnosti hlásené boli, ale tie sme vyriešili okamžite, hádam to tak ostane až do 20.00 h,“ dodal Maličký. V okresoch Levoča a Poprad je dohromady 136 volebných okrskov, v ktorých môže odovzdať svoj hlas približne 107 tisíc občanov.

Podobný priebeh je aj v Spišskej Novej Vsi, členovia tamojšej ObVK sú momentálne v teréne a situáciu monitorujú. „Všetko je v poriadku, nič vážne sa nedeje, problémy hlásené neboli,“ zhodnotil v krátkosti podpredseda ObVK v Spišskej Novej Vsi Peter Šofranko. V okresoch Spišská Nová Ves a Gelnica je voličom k dispozícii 115 okrskov v 56 mestách a obciach.

„Zatiaľ je u nás všetko v poriadku, ľudia chodia voliť priebežne, vyzerá to podľa našich informácií, že by mohla byť dobrá voličská účasť,“ zhodnotila zapisovateľka ObVK v Kežmarku Gabriela Petrušková. Komisia zatiaľ nedostala žiadne podnety ani informácie o narušení priebehu volieb, všetky volebné miestnosti sa otvorili na čas. V kežmarskom okrese môže voliť až do 20.00 h viac ako 52 tisíc občanov v 66 okrskoch.

Voľby starostov, primátorov a poslancov do obecných či mestských zastupiteľstiev sú zatiaľ bezproblémové aj v okrese Stará Ľubovňa. Zapisovateľ tamojšej ObVK Mikuláš Majer informoval, že komisia dostáva dosť veľa otázok od nezávislých kandidátov, či sa môžu zúčastniť sčítavania hlasov. „Jednotlivé okrsky sa im v tomto snažia vyhovieť, uvidíme ako to priestorovo zvládnu, ale nemal by to byť problém. Inak je všetko v poriadku, je vidieť, že o tieto komunálne voľby je veľký záujem a pútajú pozornosť zo strany voličov,“ konštatoval Majer. Voliť môže na severe Spiša okolo 39 tisíc voličov v 62 okrskoch.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM