Peter Handzuš Správy

Na Spiši ľudia hlasujú priebežne. Žiadne problémy tu nezaznamenali

Priebeh referenda o rodine je v mestách a obciach na Spiši zatiaľ bezproblémový.

Ilustračný obrázok k článku Na Spiši ľudia hlasujú priebežne. Žiadne problémy tu nezaznamenali
Zdroj: TASR

„Všetko je v najlepšom poriadku, žiadne problémy hlásené neboli, komisia už bola aj v teréne v jednotlivých obciach levočského okresu, teraz pokračuje aj v popradskom okrese. Podľa našich informácií je zatiaľ tá účasť dosť nízka, optimisticky to nevyzerá, ale je možné, že sa to večer ešte zmení,“ priblížil situáciu v okresoch Poprad a Levoča člen Obvodnej referendovej komisie v Poprade Ladislav Maličký.

Veľmi pokojný je zatiaľ priebeh aj v okrese Kežmarok, kde taktiež neboli hlásené žiadne problémy. „Komisia už prešla asi tri štvrtiny celého okresu, do večera by mali prejsť celý, veríme, že to bude takto pokojné až do konca, nie ako pri komunálnych voľbách, keď to bolo veľmi hektické,“ uviedla Gabriela Petrušková z Okresného úradu v Kežmarku. V tomto okrese pod Tatrami môže dohromady svoj hlas v referende odovzdať približne 52.000 ľudí v 62 okrskoch.

„U nás je tiež všetko v poriadku, je to veľmi pokojné, žiadne sťažnosti sme zatiaľ nezaznamenali. Dosť veľkú účasť na referende sme mali zatiaľ hlásenú z obce Nová Ľubovňa, v tých dedinkách vo všeobecnosti je zatiaľ väčší záujem ísť hlasov ako napríklad v samotnom meste Stará Ľubovňa,“ priblížil Mikuláš Mayer, zodpovedný za organizačno-technický priebeh referenda v okrese Stará Ľubovňa.

V okresoch Spišská Nová Ves a Gelnica je občanom k dispozícii celkom 82 okrskov, kde môžu odovzdať svoj hlas v referende o rodine. „Všetko je v poriadku, nemali sme nič zaujímavé hlásené, priebeh referenda je normálny. Ľudia chodia priebežne hlasovať, nejaké návaly sme nezaznamenali,“ dodala Andrea Hlucháňová z Obvodnej referendovej komisie v Spišskej Novej Vsi.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM