Miroslav Pomajdík Krimi

Na stavbe diaľničného tunela došlo k výbuchu: Zavalilo 6-tich robotníkov!

Nešťastný úvod pracovného týždňa. Na stavenisku diaľničného tunela Šibenik, ktorý sa nachádza v katastri obce Spišský Hrhov, v úseku diaľnice D1 Jánovce – Jablonov došlo k nehode. V tuneli zasypalo šiestich robotníkov.

Ilustračný obrázok k článku Na stavbe diaľničného tunela došlo k výbuchu: Zavalilo 6-tich robotníkov!
Zdroj: TASR

Prípadom sa už zaoberá aj Obvodný banský úrad (OBÚ) v Spišskej Novej Vsi. „Áno, môžem potvrdiť, že udalosť vyšetrujeme, naši príslušníci sú momentálne na mieste, nič bližšie povedať neviem," uviedol Vincent Spišák z OBÚ v Spišskej Novej Vsi.

Smrteľná nehoda

Podľa operačného dôstojníka Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove Pavla Vraveca nehodu im nahlásili v pondelok ráno krátko po 4:30 hod. V tuneli zasypalo šiestich robotníkov. Jeden zraneniam podľahol. „Ďalší piati robotníci utrpeli zranenia, jeden z nich ťažké. Naši príslušníci z Levoče asistovali pri vynesení postihnutých zo štôlne a pri ošetrení a resuscitácii osôb," objasnil Vravec.

Polícia potvrdila explóziu. „Podľa našich informácií robili na mieste plánovaný odstrel a pri kontrole došlo k ďalšej explózii, v dôsledku čoho sa zosunula zemina. Neviem teraz povedať, či usmrtenie a zranenia spôsobili výbuch alebo zosuv svahu alebo kombinácia týchto udalostí," doplnil krajský policajný hovorca z Prešova Daniel Džobanik.

Robotníkov previezli do okolitých nemocníc

Dvaja robotníci, jeden z ťažkými zraneniami, boli prevezení do popradskej nemocnice. Obidvoch hospitalizovali na oddelení traumatológie. „Ťažšie zraneného lekári momentálne podrobujú ďalším vyšetreniam a čaká ho operácia. Podľa mojich informácií má cudzie teleso v tele, ktoré mu treba vybrať," uviedla hovorkyňa Nemocnice Poprad, a. s., Sylvia Galajda. Ľahšie zranený robotník je momentálne na pozorovaní. Obaja majú tržné rany, odreniny a boli doudieraní od kameňov, ťažšie zranený má aj jemné popáleniny kože.

Dvoch robotníkov previezli aj do nemocnice v Levoči. Jedného z nich lekári ošetrili a následne prepustili. Ďalší zo zranených leží na tunajšom oddelení. „Tento si však neželá, aby bol jeho zdravotný stav medializovaný, jediné, čo môžem potvrdiť, že je mimo ohrozenia života," dodala hovorkyňa levočskej nemocnice Marta Csergeová.

Jeden zo zranených bojuje o život

Do nemocnice v Spišskej Novej Vsi previezli ďalšieho zraneného robotníka (38), ktorý je vo veľmi vážnom stave. „Momentálne leží na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny, kde sa snažíme zastabilizovať jeho zdravotný stav. Keď sa to lekárom podarí, bude vrtuľníkom prevezený do Košíc," dodala hovorkyňa Sveta zdravia Zuzana Gajdošíková.

Vážne zraneného muža, ktorý utrpel poranenia hlavy sa už podarilo transportovať vrtuľníkom zo spišskonovoveskej nemocnice do Košíc. „Pacienta prevzala v nemocnici v Spišskej Novej Vsi posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby ATE z Košíc. Napojený na umelú pľúcnu ventiláciu bol vrtuľníkom prevezený do Univerzitnej nemocnice L. Pasteura v Košiciach," informovala Zuzana Turočeková z AIR -TRANSPORT EUROPE.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM