Peter Handzuš Iné športy

Na Štrbskom Plese budú v sebe rodiny objavovať športovcov

Svište na Plese, športová akcia pre malých aj veľkých, je tou správnou bodkou za letnými prázdninami. Deti, ktoré sa zapoja do tzv. svištieho behu automaticky získajú skipas.

Najvyššie položená osada Štrbské Pleso je od svojho založenia známa ako turistický rezort, neskôr sa stala aj centrom športu. Malú detskú olympiádu sa rozhodla spoločnosť Tatry mountain resorts, a.s. po prvý krát zorganizovať práve na tomto mieste.

Akciou Svište na Plese bude sprevádzať Marmota marmota v rôznych svojich podobách. Že čo to je? Svišť vrchovský, hlodavec zavalitého tela s krátkymi nohami a huňatým chvostom. Dominantným zmyslovým orgánom tohto symbolu Tatier je zrak, dobre vyvinutý má čuch, ale aj ostatné zmyslové orgány. Svište sú dennými zvieratami, žijú v kolóniách, ktoré tvoria rodiny.

Deti, alias malé svište si teda na tomto rodinnom podujatí otestujú svoje svištie zmysly – sviští zrak, sluch, ale aj čuch. Každý malý bežec automaticky získa skipas na výbornú zimnú lyžovačku a to len za to, že absolvuje tzv. Sviští beh do kopca. V mrazivých mesiacoch deťom zimný spánok nehrozí, veď si vyšportujú vďaka TMR svoj vlastný skipas. Podujatie bude prebiehať pri údolnej stanici lanovky, na asfaltovej ploche pred športovým hotelom FIS i na Solisku. O zábavu sa bude starať moderátor a počas trvania podujatia sa bude o čistotu okolia starať aj tzv. Green patrol.

Posledný augustový víkend na Štrbskom Plese bude o objavovaní športového ducha, ale aj o zábave vo výške viac ako 1400 metrov nad morom. Na všetkých návštevníkov čaká svištia tombola, fotenie s MAXI svišťom ako aj hod svišťom.

Informácie pre Poprad24 poskytla Katarína Šarafínová z TMR.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM