Monika Vengrínová Rôzne

Na Štrbskom Plese sa začala sezóna člnkovania. Tento víkend si tiež môžete užiť Tatranskú májovku

S prvým májovým víkendom prichádza do Tatier Tatranská májovka s grilovačkou na Skalnatom plese, súťažami v eko mini parku a ďalším programom. Na Štrbskom Plese zase odštartovalo obľúbené člnkovanie, keď sa na jeho hladinu po zime vracia dvadsať štýlových pramíc.

Ilustračný obrázok k článku Na Štrbskom Plese sa začala sezóna člnkovania. Tento víkend si tiež môžete užiť Tatranskú májovku
Zdroj: Webnoviny.sk

Program na Skalnatom plese je realizovaný v spolupráci s Oblastnou organizáciou cestovného ruchu Región Vysoké Tatry, Tatranským okrášľovacím spolkom a inými subjektmi. Tatranská májovka tak láka na predĺžený víkend do Tatranskej Lomnice, kde je pripravený bohatý program, pri ktorom sa návštevníci zabavia a zašportujú si. Netradičné spoznávanie tatranskej prírody zažijú deti v Svištej krajinke, zaujímavé výstavy sú pripravené v Galérii Encián a grilované špeciality si vychutnajú milovníci chutných jedál v Panorama restaurant priamo na Skalnatom plese.

Pre romantikov, rodiny s deťmi, ale i pre všetkých ostatných je už v plnom prúde člnkovanie na morénovom plese, ktoré má viac ako 130-ročnú tradíciu a patrí medzi najobľúbenejšie atrakcie na Štrbskom Plese. Na vodu sa v tomto roku člnky spúšťajú už po siedmykrát. Člnkovanie je sprístupnené denne od 9. – 18. hodiny, posledná plavba je vždy o 17. hodine.

Počas letnej sezóny 2013 sa na jazero vyplavilo spolu 4 096 člnkov a výnimočné zážitky si na hladine plesa užívalo 10 240 osôb. Oficiálne odomykanie Štrbského plesa a otvorenie letnej turistickej sezóny bude v Tatrách už tradične 13. júna 2014.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM