Martin Sýkora Samospráva

Na stretnutí s občanmi predstavilo vedenie mesta návrh nového územného plánu: Popradčania môžu návrh pripomienkovať

Platný územný plán Popradu má takmer 20 rokov. Radnica dala vypracovať nový návrh, ktorý chce mať schválený v jeseni.

Ilustračný obrázok k článku Na stretnutí s občanmi predstavilo vedenie mesta návrh nového územného plánu: Popradčania môžu návrh pripomienkovať
Foto: Martin Sýkora / Zdroj: Dnes24.sk

Súčasný územný plán bol schválený v roku 1998. Veľká aktualizácia bola vykonaná v roku 2004. Odvtedy bolo schválených vyše 70 ďalších zmien a doplnkov. Vedenie mesta sa preto rozhodlo po dlhých rokoch vypracovať nový územný plán, ktorého návrh v týchto dňoch prezentuje obyvateľom Popradu.

„Navrhujú sa priestory pre výstavbu rodinných domov, navrhuje sa 2. mestský okruh, aby Stráže neboli prístupné len po Kukučínovej ulici a rieši sa komplexne protipovodňová ochrana. Cyklistické chodníky ostávajú zakreslené ako v roku 1998. Okrem plôch z deväťdesiateho ôsmeho sú tam nové plochy pre výstavbu rodinných domov,“ informoval architekt Martin Baloga, ktorý návrh územného plánu vypracoval.

Väčšina zmien a doplnkov zo 44 lokalít, ktoré sú tam vložené, vychádza z podnetov občanov. S návrhom územného plánu v súčasnosti primátor a vedenie mesta oboznamuje obyvateľov na osobných stretnutiach. Návrh môžu záujemcovia pripomienkovať od 1. júna do 1. júla a to písomnou formou na adresu Mesta Poprad.

„Následne sa pôjde v zmysle stavebného zákona. Pôjde vyhodnotenie jednotlivých pripomienok, ktoré bude predložené zastupiteľstvu. Predkladatelia neakceptovaných návrhov zmien budú písomne vyrozumení,“ vysvetlil Baloga. Podľa neho sa Poprad môže dočkať nového územného plánu už v jeseni tohto roku.

„Ak pôjde všetko podľa navrhnutého harmonogramu, územný plán by sa mal schvaľovať na októbrovom zastupiteľstve,“ dodal architekt. Návrh je k dispozícii aj v digitálnej forme a môžete si ho pozrieť na webovej stránke Mesta Poprad.

územný plán baloga
7
Galéria
Foto: Martin Sýkora / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM