Peter Handzuš Rôzne

Na Viva Italia sa oplatí prísť aj za chladného počasia: Zahrejú vás pochúťky z enostanov

Festival Viva Italia zaplnil Námestie sv. Egídia v Poprade aj tento rok. Od stredy, kedy festival oficiálne začal, tu nájdete množstvo enostanov s pravými talianskymi pochúťkami.

Ilustračný obrázok k článku Na Viva Italia sa oplatí prísť aj za chladného počasia: Zahrejú vás pochúťky z enostanov
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Už pred oficiálnym začiatkom festivalu, ktorý bol v stredu o 19:00 na pódiu v medzikostolí, si milovníci umenia mohli pozrieť výstavu fotografií a filmové predstavenie v Tatranskej galérii.

Festival Viva Italia 2015 oficiálne otvoril primátor Jozef Švagerko, keď mu na pódiu robili garde Fabio Bortolini za organizátorov talianskeho sviatku pod Tatrami, a poslanec a člen združenia Pre mesto Ondrej Kavka.

O príjemnú podvečernú pohodu na námestí sa postrala skupina Modale Group z Talianska, ktorú už Popradčania dôverne poznajú. Hudobná produkcia festivalu pokračuje aj vo štvrtok, koncentom Zucchero Tribute Bandu, ktorý bude od 19:30 vo vonkajšom areáli AquaCity. Lístky na koncert si môžete kúpiť na mieste za 4,90 eur.

Otvorenie festivalu Viva Italia
2
Galéria

V piatok bude hudobná produkcia opäť aj na námestí. Od 19:00 tu vystúpi taliansky hráč na akustickej gitare Pietro Nobile.

Pre labužníkov sú naďalej na námestí k dispozícii gastronomické stany s ponukou talianskych nápojov a pokrmov. Za ochutnanie okrem vína určite stojí aj saláma, šunka, špičkové syry a čerstvo upečená pizza alebo rôzne druhy cestovín.

Malú ukážku toho, ako to vyzeralo na námestí v prvý deň festivalu Viva Italia si môžete pozrieť vo foto a videogalérii.

Otvorenie festivalu Viva Italia 2015 + Modale Group
40
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM