Monika Vengrínová Rôzne

Na vlastnej koži: Popradská mamička o prvom školskom dni svojho syna

Kým prváčikovia sa tešia do školy najmä na učenie a na všetko nové, „veľkí“ druháci už s takou radosťou druhého septembra do školy nebežia. Viac ako na povinnosti sa tešia na kamarátov. Boli sme zvedaví, ako prežíval začiatok školského roka druhák Samko a jeho mamina.

Ilustračný obrázok k článku Na vlastnej koži: Popradská mamička o prvom školskom dni svojho syna
Foto: Katarína Oravská

„Môjmu synovi sa do školy veľmi nechcelo. Do poslednej chvíľky si chcel užiť prázdniny. Takže posledný deň pred začiatkom školského roka sme si urobili pyžamový deň a celý sme ho preležali pri telke, pri rozprávkach, mojkaním. O to ťažšie bolo prvé ráno,“ opisuje posledný prázdninový deň mamička Karin.

Slzičky šťastia a dojatia

Druhého septembra však už malý Samko s radosťou utekal do školy, kde mal dokonca príhovor k svojim spolužiakom. „Bolo to milé, u mňa boli aj nejaké tie slzičky šťastia a dojatia. I z toho, ako nám rastie,“ povzdychla si mladá mamička s tým, že inak sa prvý školský deň obišiel bez sĺz.

Podľa maminy sa Samko tešil najmä na svoju partiu kamarátov, škola ako taká ho nelákala. Prvý školský deň si ale obaja užili. A to pekne vyparádení. „Keďže syn chodí do súkromnej školy, aj v prvý deň mal oblečenú rovnošatu, ktorú ostatné detičky ešte len dostanú, takže ju takto odprezentoval. Bol oblečený športovo-elegantne a vyzeral naozaj dobre,“ pýši sa Samkova mamina, ktorá s ním v škole strávila celé dopoludnie.

Taška a peračník za osemdesiat eur

„Otvárací ceremoniál bol za prítomnosti rodičov. Celé dopoludnie sme mohli stráviť s deťmi v škole, aby sme aj my videli, čo ich čaká. O jedenástej sme skončili a celá partia rodičov s deckami sme ešte išli do mesta na zmrzlinu. Takže pre nás to bol príjemný deň,“ povedala Karin.

Čo sa týka školských pomôcok, tie mamička ešte nekupovala, pretože čaká na pokyny zo školy. Zatiaľ má jej syn len základnú výbavu, ktorou je aktovka s peračníkom. „To nás vyšlo na osemdesiat eur. Pri taške sme dbali na to, aby bola kvalitná. Keď ju syn nosí na chrbte, tak by mala mať určitú pevnosť, čiže na tej sme nešetrili. Za toto mi peniažkov ľúto nie je,“ dodala mamina malého druháčika.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM