Peter Handzuš Rôzne

Na východe Slovenska v noci snežilo, všetky cesty sú však zjazdné

Cestári hlásia zhruba od 9. hodiny silné sneženie v okolí Popradu, Bardejova, Stakčína, Svidníka, Vranova nad Topľou, Medzilaboriec a Prešova. Dispečer Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja Tomáš Lažo informoval, že všetky cesty na úz

Na cestách 1. triedy sa nachádza kašovitá vrstva snehu alebo čerstvý sneh najviac do troch centimetrov. V okolí Lenártova a na horských prechodoch Vernár a Podspády je to do piatich centimetrov. Zjazdné sú aj všetky cesty 2. a 3. triedy.

Vplyvom silného vetra a sneženia sa môžu vytvárať snehové jazyky a záveje na cestách v okrese Bardejov, v okolí Vysokých Tatier, medzi Prešovom a Kapušanmi, ale aj pri Pustom Poli a pri obciach Bajerovce, Geraltov, Závadka, Hradisko, Terňa, Babin Potok, Kolonica a Ladomírová. Naďalej ostáva uzavretý úsek cesty medzi Štrbou a Šuňavou v okrese Poprad. Táto cesta bude podľa Laža sprejazdnená až po zlepšení poveternostných podmienok.

Cestári v noci na dnes posypali inertným materiálom viac ako 2400 kilometrov ciest a chemickým posypom upravili takmer 3700 kilometrov ciest. Všetky strediská dohromady prepluhovali v kraji viac ako 9100 kilometrov ciest. V teréne bola všetka technika a podľa Laža boli nasadené i ďalšie rezervné sypače.

V noci snežilo i v Košickom kraji, najmä v okresoch Michalovce a Trebišov. Momentálne sú tam v teréne všetky vozidlá, ktoré sa snažia cesty prepluhovať a následne posypať. Snežilo tu zhruba od 23. hodiny (21.1.) až do 9. hodiny ráno. Cesty sú bez problémov zjazdné, na niektorých miestach sa môže nachádzať kašovitá vrstva snehu.

Text + foto: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM