Monika Vengrínová Rôzne

Nadpriemerné teploty v Poprade: Mesto je nútené predčasne ukončiť prevádzku ľadových plôch

Ešte ste sa túto zimu neboli korčuľovať? Na mobilných ľadových plochách v Poprade to už ani nestihnete. Vzhľadom na nadpriemerné teploty, nezodpovedajúce tomuto ročnému obdobiu, je mesto nútene prevádzku plôch predčasne ukončiť. Poslednú možnosť zakorčuľovať si tak máte len do zajtra 18. februára.

Ilustračný obrázok k článku Nadpriemerné teploty v Poprade: Mesto je nútené predčasne ukončiť prevádzku ľadových plôch
Zdroj: TASR

„Môže za to predovšetkým nadpriemerne teplé počasie, ktoré výrazným spôsobom sťažuje ich prevádzku a negatívne vplýva na kvalitu ľadu, čo zvyšuje riziko možných úrazov. Po dôkladnom zvážení všetkých okolností sme sa preto rozhodli prevádzku mobilných ľadových plôch ukončiť predčasne. Snaha udržať ľad na mobilných ľadových plochách v teplom počasí do pôvodne plánovaného termínu jarných prázdnin by znamenala aj enormne vysoké náklady a možné riziko poruchy na technológii,“u­viedol Miroslav Kalnáši zo správy viacúčelovej haly.

Záujem o ľadové plochy bol pritom počas prebiehajúcej zimy podstatne vyšší ako v minulom roku. Spôsobila to práve podoba zimy s vyššími teplotami a nedostatkom snehovej pokrývky. Absenciu zimných športových aktivít si tak tisícky domácich i návštevníkov mesta vynahradzovali práve korčuľovaním na umelých ľadových plochách v Poprade. Tie boli v prevádzke už od 6. decembra.

Malá ľadová plocha na Námestí sv. Egídia dotvára originálnu atmosféru v centre mesta od roku 2008, ľadová plocha na sídlisku JUH pri Aréne Poprad je počas zimných mesiacov v prevádzke od roku 2009.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM