Webnoviny - Rôzne

Najlepšou Lesoochranárskou školou je ZŠ Tajovského

Základná škola na Tajovského ulici v Poprade sa stala najlepšou Lesoochranárskou školou za rok 2010.

(WEBNOVINY) – Za víťazstvo v ôsmom ročníku celoslovenskej súťaže o najlepšiu Lesoochranársku školu im v Aréne Poprad odohrá vo štvrtok benefičný koncert Miro Šmajda s kapelou. Od apríla do začiatku júna školy vykonávali aktivity zamerané na spoznávanie a ochranu lesov, s ktorými sa potom prihlásili do súťaže. O víťazovi spomedzi 38 škôl rozhodovala trojčlenná porota zástupcov oboch spoluorganizátorov súťaže, Lesoochranárskeho zoskupenia VLK a Nadácie Zelená nádej a pedagogického pracovníka, informovala Mária Hudáková z Lesoochranárskeho zoskupenia.

Víťazná Základná škola s Materskou školou na Tajovského ulici v Poprade patrí k školám, ktoré sa lesoochranárskym aktivitám venujú celoročne. Pravidelne poznávajú lesy v svojom okolí, mapujú výskyt určitých druhov rastlín a živočíchov v rôznych lesných ekosystémoch, navštevujú a monitorujú prírodné rezervácie a objavené negatívne aktivity aj ďalej riešia podnetmi na príslušné inštitúcie. Zapájajú sa do petičných akcií na záchranu lesov, o lesoch informujú v škole, ale tiež pravidelne pomáhajú v infostánkoch v uliciach mesta. Popradskí žiaci podľa Hudákovej nápadito skĺbili aktivity v škole s priamou pomocou lesom. Zorganizovali zbierku na rozšírenie Súkromnej prírodnej rezervácie Vlčia na Čergove kúpou stromu a každý, kto prispel, dostal za odmenu malý stromček.

Čestné uznanie za svoju činnosť získali ZŠ s MŠ Bzenov, ZŠ Vojčice, ktoré majú tiež možnosť zúčastniť sa na koncerte. Ocenenie získali aj ZŠ Černyševského v Bratislave a ZŠ M. R. Štefánika v Ivanke pri Dunaji. Všetky ocenené školy dostali ekologicky zamerané publikácie a DVD s unikátnym prírodopisným filmom o medveďoch a tatranskej divočine slovenských autorov Róberta Rajchla a Erika Baláža Strážca divočiny.

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM