Monika Vengrínová Rôzne

Najobľúbenejším učiteľom na Slovensku sa stal Popradčan: Pavol Leško bodoval v prestížnej ankete

Učiteľ Spojenej školy na Ul. Dominika Tatarku v Poprade Pavol Leško si vyslúžil skutočne prestížne ocenenie. Stal sa najobľúbenejším učiteľom v ankete Zlatý Amos, ktorá sa už po deviatykrát konala pod záštitou prezidenta SR. Toto sú jeho dojmy po privítaní v škole, v ktorej učí.

Ilustračný obrázok k článku Najobľúbenejším učiteľom na Slovensku sa stal Popradčan: Pavol Leško bodoval v prestížnej ankete
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

„Som veľmi šťastný, že ma tu takto prijali. Toto ocenenie je pre mňa veľká pocta a ďakujem žiakom, že ma nominovali. Veľmi si to vážim. Je to akési odštartovanie k ešte lepšej práci a posunutie sa ešte ďalej,“ povedal najobľúbenejší slovenský učiteľ Pavol Leško po tom, ako ho na pôde školy slávnostne privítali jeho žiaci.

Leško je učiteľom primárneho vzdelávania a okrem učiteľstva sa už dvadsať rokov venuje aj telesne postihnutým deťom. Práve táto škola je podľa neho, z pohľadu integrácie postihnutých žiakov, výnimočná. „V našej škole nie sú žiadne špeciálne triedy. Zdravotne postihnutí sa učia spoločne so zdravými deťmi. Vzájomne si pomáhajú, podporujú sa a kamarátia sa,“ vysvetlil Leško, ktorý okrem hlavnej ceny Zlatý Amos, získal i cenu Jana Gašperana, šéfa odborového zväzu.

Svoj recept na to, ako sa stať najobľúbenejším učiteľom, zhrnul do štyroch slov – úprimnosť, férovosť, spravodlivosť a priateľskosť. „Dnešná doba je taká, že učiteľ trávi s deťmi viac času, pretože rodičia sú vyťažení a pracujú do neskorých večerných hodín. Preto deti potrebujú aj pohladenie, či radu,“ prezradil ocenený učiteľ s tým, že jeho žiaci, ako žiaci základnej školy, sú zlatí, spontánni, otvorení, veľmi milí a hlavne úprimní.

Najobľúbenejší učiteľ je, podľa vlastných slov, zástancom experimentovania a inovatívnych metód vo vyučovacom procese. To oceňuje i riaditeľ školy Dušan Nebus, ktorý je presvedčený, že je to o systéme, akým sa s deťmi pracuje, avšak schopnosť potiahnuť ich za sebou, to sa, podľa neho naučiť nedá. „Paľo však toho má vrchovate. Ja ako riaditeľ mám veľkú radosť, že získal toto ocenenie, pretože je to potvrdením, že v škole máme naozaj kvalitných ľudí, ktorí túto prácu vedia robiť. Paľovi to zo srdca želám, pretože si to za doterajšiu prácu zaslúži,“ dodal riaditeľ.

Popradský učiteľ získal krásne ocenenie za svoju prácu
35
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM