Ľubomír Hudačko Správy

Najstaršie Popradčanky majú OBDIVUHODNÝ vek: Narodili sa pred vyše 100 rokmi

Podľa primátora Danka sú dámy žijúcimi popradskými pamätníčkami moderných dejín a v živote to určite nemali ľahké.

Ilustračný obrázok k článku Najstaršie Popradčanky majú OBDIVUHODNÝ vek: Narodili sa pred vyše 100 rokmi
Zdroj: Mesto Poprad

Pod Tatrami sa nezabudlo na dve najstaršie obyvateľky a to pri príležitosti ich životných jubileí. Mesto Poprad o tom informuje na svojej webstránke.

Pani Mária dovŕšila nedávno 101 rokov. Narodila sa 8.7.1921 v Ždiari, má jednu dcéru. Pracovala ako cukrárka a kuchárka pre Vojenskú správu a neskôr v hoteli.

Skromná a tichá

Centrum sociálnych služieb v Poprade jej od roku 2009 poskytuje celodennú starostlivosť, keďže jej zdravotný stav si to už vyžaduje.

Pani Mária je skromná, tichá, rada sleduje televíziu, najmä sväté omše.

Pani Anna sa narodila 31.08.1922 v Bo­bovišti, oslávila tak 100 rokov. Má jedného syna. Pracovala ako robotníčka na pošte, ale desať rokov aj ako technická čistička v Telekomuniká­ciách.

V popradskom Centre sociálnych služieb je od roku 2018. Rada sedáva v záhrade v spoločnosti iných ľudí. V minulosti rada piekla a vyšívala.

Primátor mesta Poprad Anton Danko venoval obidvom najstarším občiankam Popradu kytice a zaželal im ešte veľa zdravia do ďalších rokov.

Popradské pamätníčky

„Je obdivuhodné, koľko významných životných udalostí museli vo svojom živote obidve naše jubilantky prežiť – povojnovú Československú republiku, nástup fašizmu a druhú svetovú vojnu, Slovenské národné povstanie, okupáciu v roku 1968 i revolúciu v roku 1989. Ony sú vlastne žijúcimi popradskými pamätníčkami moderných dejín našej krajiny. Určite to nemali ľahké a preto som rád, že jeseň života môžu prežiť v pokoji a v starostlivosti, ktorú im naše mesto poskytuje," povedal primátor.

Ďalšie zaujímavosti zo siete Dnes24:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM