Monika Gécziová Rôzne

Najväčšia výstava psov na svete: Ovčiak Jupík z Popradu sa pýši víťazstvom vo svojej triede, FOTO+VIDEO

Obrovský úspech dosiahol belgický ovčiak Jupík so svojou majiteľkou a cvičiteľkou Zuzkou, keď v Anglicku na najväčšej výstave psov na svete zvíťazili vo svojej kategórii.

Ilustračný obrázok k článku Najväčšia výstava psov na svete: Ovčiak Jupík z Popradu sa pýši víťazstvom vo svojej triede, FOTO+VIDEO
8
Galéria
Foto: Markéta Sousedíková

Popradčania opäť predviedli, že vo svete sa v žiadnom prípade nestratia. Na najväčšej výstave psov na svete Crufts 2019, ktorá sa konala v dňoch 7. až 10. marca v anglickom Birminghame, členovia Športového a kynologického klubu Canislog, dosiahli obrovský a krásny úspech.

Zuzka Krišandová a jej belgický ovčiak Terveueren Twister Deabei, domácim menom Jupík sa tu kvalifikovali cez medzinárodnú výstavu, kde vyhrali. Jupíkovou handlerkou, čiže vystavovateľkou bola Veronika Olešovská. „Priamo na Crufte získali prvé miesto Post Gradute class. V triede, v ktorej súťažia psi ocenení menej ako piatimi cenami v otvorenej triede CACIB- čakateľ šampióna krásy,“ vysvetlil Jozef Olearčin z klubu Canislog v Poprade s tým, že po splnení podmienok bude Jupíkovi udelený titul aj medzinárodnou kynologickou federáciou FCI.

Na výstave sa prelínajú všetky kynologické športy od Obedience, cez rýchle agility, flyball, až po umelecký dogdancing. „Skutočne sa je na čo pozerať, a to najmä v záverečných súťažiach, ktorým sa venuje obrovská pozornosť. Celé toto vrcholné podujatie sprevádzajú špičkoví komentátori, ktorí predstavujú každého jedného finalistu,“ uviedol Olearčin.

Ako dodal, počas štyroch dní výstavu navštívilo 160 tisíc návštevníkov a 28 tisíc vystavovateľov. „Je to oslava nielen najkrajších čistokrvných psov s rodokmeňom, ale v špeciálnej kategórii tu oceňujú aj psov zachránených z útulkov. Z toho by si Slovensko mohlo zobrať príklad,“ uvažuje na záver Olearčin.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM