Simona Ivančáková Rôzne Rôzne

Nákupná horúčka vrcholí, Popradčania otvorene: Toľko eur minieme na darčeky...

Vianoce sú tu už čoskoro a s nimi je spojené aj zháňanie vianočných darčekov. Niekto ich má nakúpené už mesiace dopredu, iní ich hľadajú v obchodoch na poslednú chvíľu. Koľko eur však na nich minieme? Popradčania nám to prezradili.

Ilustračný obrázok k článku Nákupná horúčka vrcholí, Popradčania otvorene: Toľko eur minieme na darčeky...
Zdroj: TASR

Darčeky pod stromčekom sa v každej domácnosti líšia. Niekto do nich investuje celý majetok, iné sú skromnejšie a lacnejšie. Medzi Popradčanmi sme sa opýtali, koľko eur investovali do tohtoročných darčekov.

Deti darčeky vyrábajú

„Tento rok to budú štedrejšie darčeky. Dcére som sľúbil nový mobil a keď k tomu prirátam aj darček pre manželku, tak som minul okolo 350 eur,“ povedal Peter. V podobnej situácií je aj trojnásobná mamička Renáta: „Peniaze som minula už tradične najmä na hračky pre svoje deti. Z rodinného rozpočtu nám to ukrojilo celkom slušnú položku v hodnote okolo 220 – 250 €.“

A ako sú s nákupom darčekov na tom deti z nášho mesta? „Mamičke a babke som nakreslila obrázok, ockovi som vyrobila srdiečko na výtvarnej výchove v škole. Za darčeky som nezaplatila nič,“ povedala prváčka Janka. Podobné kreatívne darčeky si pre svojich blízkych pripravil aj Jakub, ktorý navštevuje tretí ročník. „Pripravil som darčeky, ktoré som vyrobil sám. Nemám ešte svoje vlastné peniaze, tak som si musel poradiť takto,“ poznamenal Jakub.

Kreatívne darčeky potešia

S investíciou do vianočných prekvapení sa pochválila aj Klára: „Minula som možno tak 50 eur a to som nakupovala pre šesť ľudí. Išlo však len o drobnosti, keďže na darčeky si už veľmi nepotrpíme.“ S podobným názorom prišiel aj ďalší Popradčan Dávid. „Hodnota darčekov, ktoré som nakúpil pre svojich blízkych je tak do 70 eur,“ uviedol mladý Popradčan. Sympatická mamička Eva si pod stromček pripravila vlastnoručne vyrobené darčeky, nič nekupovala. „Je to ťažko odhadnúť, keďže som vyrábala domáce mydlá. Môže sa to pohybovať do sumy 15 eur za materiál, ktorý som použila na výrobu,“ povedala Eva. Tá na záver dodala aj to, že nie je dôležité, aké drahé darčeky pod stromčekom nájdeme, ale ide o pohodu, ktorú strávime v kruhu svojich blízkych.

Čítajte tiež:

Romantika v ľadovom dóme je ešte silnejšia než doteraz: Po novom v ňom žiari krásny symbol Vianoc

Ťahák, ktorý sa vám v týchto dňoch zíde: Takto budú cez sviatky otvorené známe popradské obchody

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM