Ľubomír Hudačko Krimi

Naletel podvodníkovi a historke o nehode dcéry: Starší muž z Tatier prišiel o 20-tisíc eur

Muž až na druhý deň kontaktoval svojho vnuka, ktorý spolu so svojou mamou, dcérou poškodeného, celú vec ozrejmili a uviedli na pravú mieru.

Ilustračný obrázok k článku Naletel podvodníkovi a historke o nehode dcéry: Starší muž z Tatier prišiel o 20-tisíc eur
Zdroj: pixabay.com / CC0 1.0

V sobotu (27.01.2024) popoludní, bol 88-ročný muž z Vysokých Tatier telefonicky kontaktovaný ženou, ktorá sa predstavila ako policajtka. Dnes24.sk o prípade informovala krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová.

„Uviedla, že dcéra staršieho pána spôsobila dopravnú nehodu, pri ktorej došlo k úmrtiu osoby a preto je vraj dcéra na polícii a aby mohla byť prepustená je potrebné zložiť kauciu 25-tisíc eur. Oslovený muž uviedol, že doma má iba 20-tisíc eur, ktoré môže ihneď poskytnúť. Peniaze mal dať do obálky, doniesť na dohodnuté miesto a odovzdať mužovi, ktorý tam bude čakať,“ uviedla hovorkyňa.

Obálku prevzal neznámy muž a odišiel s ňou preč.

Až na druhý deň

Podľa polície starší pán kontaktoval svojho vnuka až na druhý deň. Spolu s dcérou poškodeného celú vec ozrejmili a uviedli na pravú mieru.

„Dcéra otcovi povedala, že nemala dopravnú nehodu, nikoho nezrazila a nebola zadržaná políciou. Prípadom sa zaoberá vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Poprade, vedie trestné stíhanie vo veci zločinu podvodu,“ dodala Ligdayová s tým, že pri tomto závažnom skutku hrozí páchateľom podľa zákona trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

Podľa polície ide o skutok, ktorý bol spáchaný na chránenej osobe.

ilustračné foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM