Peter Handzuš Hokej

Namiesto zápasu sa uskutoční pietna spomienka

V sobotu 10. septembra o 17.00 h si na popradskom zimnom štadióne uctia pamiatku obetí leteckého nešťastia v Jaroslavli. Hovorca hokejového klubu HC Lev Poprad Pavol Gmitter uviedol, že sa tak udeje namiesto avizovaného prvého zápasu v rámci Kontinen

„Dnes dopoludnia nám vedenie KHL oznámilo, že všetky zápasy, ktoré boli naplánované do nedele (11.9.) v KHL, sa rušia a začne liga od pondelka 12. septembra, kedy máme naplánovaný zápas s Metalurgom Magnitogorsk. Teraz ešte nevieme povedať, či sa ten zápas uskutoční,“ vysvetľuje Gmitter.
Na pietnej spomienke sa zúčastní aj predsedníčka vlády SR Iveta Radičová, ktorá avizovala účasť na prvom zápase. Program spomienky sa bude konať aj za účastí všetkých hráčov a celého realizačného tímu HC Lev Poprad. „Pozývam aj fanúšikov, aby si prišli uctiť pamiatku na zosnulých hráčov a celého tímu Lokomotivu Jaroslavľ,“ zdôraznil Gmitter.

Úvodný zápas, ktorý mal HC Lev Poprad s Omskom odohrať v sobotu, sa prekladá na neurčitý termín. „Celý program, ktorý bol avizovaný, bude presunutý na iný termín, ktorý určí liga. Lístky, ktoré si fanúšikovia zakúpili, budú platiť na ten ďalší zápas v náhradnom termíne,“ upozornil hovorca. Nováčik KHL sa zapojí aj do projektu, v rámci ktorého všetky kluby KHL finančne podporia pozostalých leteckej tragédie.

„Pomôžeme aj hráčmi, podľa toho, ako sa nastaví ten mechanizmus KHL. Bude prebiehať rozhovor s trénerom, čakáme tiež na pokyny KHL, či sa zvolí centrálny postup, podľa toho sa zariadime aj my,“ dodal Gmitter. Tím Lokomotiv Jaroslavľ momentálne nedisponuje žiadnym hráčskym kádrom, zloženie tímu by malo byť poskladané z hráčov ostatných klubov KHL.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM