Webnoviny - Krimi

Napadol ho nožnicami,pred útočníkom ho zachránili včely

V prípade dobodaného 44-ročného muža, ktorého v stredu našli v kameňolome v katastri Novoveskej huty v okrese Spišská Nová Ves, padli obvinenia.

BRATISLAVA/SPIŠSKÁ NOVÁ VES 22. júla (WEBNOVINY) – Petra nožnicami s takmer 25 centimetrovou čepeľou napadol o rok mladší Miroslav. Pred útočníkom ho zachránili včely. Incident sa stal v unimobunke pri chatovej oblasti Pod Tepličkou. Ako agentúru SITA informovala košická policajná hovorkyňa Jana Demjanovičová, útočník sa snažil muža bodnúť do hrudníka, pri bitke ho porezal na chrbte. Peter sa mu vytrhol a ušiel k blízkym včelínom. Miroslav ho dobehol, zvalil na zem a ešte ho dvakrát bodol do hrudníka a do pravej ruky. Napadnutý muž sa bránil, jednou rukou chytil nožnice a druhou nabral z úľa včely, ktoré páchateľovi hodil do tváre. Tým získal čas a unikol. Zraneného ho našli v kameňolome, následne ho záchranári previezli do nemocnice. Páchateľ mu našťastie žiaden životne dôležitý orgán nezasiahol. Podozrivého muža zadržali policajti na druhý deň ráno.

Keďže bol v zlom fyzickom aj psychickom stave, previezli ho na psychiatriu v Levoči. Vyšetrovateľ ho obvinil z obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu, spracuje aj návrh na jeho vzatie do väzby. V prípade dokázania viny mu hrozí trest na 15 až 20 rokov.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM