Martin Sýkora Rôzne

Naplánuj polícii miesto kontroly, ktoré bude zverejnené: Poď s nami merať!

Po aprílovom Rýchlostnom maratóne je tu ďalšia, podobná akcia, do ktorej polícia opäť zapája širokú verejnosť s cieľom znižovania počtu dopravných nehôd.

Ilustračný obrázok k článku Naplánuj polícii miesto kontroly, ktoré bude zverejnené: Poď s nami merať!
Zdroj: TASR

Neprimeraná rýchlosť jazdy je aktuálne prvou najčastejšou príčinou vzniku smrteľných dopravných nehôd a druhou najčastejšou príčinou vzniku dopravných nehôd. Preto sa polícia rozhodla pripraviť dopravno-preventívnu akciu zameranú najmä na dodržiavanie najvyššej dovolenej a ustanovenej rýchlosti jazdy v úzkej spolupráci s občanmi.

„Od 13. do 16. novembra 2017 môžete všetci navrhovať miesta a úseky ciest, na ktorých bude akcia prebiehať,“ vyzvala hovorkyňa Prezídia PZ Denisa Baloghová.

Každý môže dopravnej polícii naplánovať miesto kontroly. Všetky potrebné informácie k zasielaniu návrhov nájdete na stránke Ministerstva vnútra Slovenskej republiky . „Novinkou v tomto prípade však je to, že ten, kto nám pošle návrh miesta kontroly, môže sa prísť pozrieť na priebeh akcie osobne,“ dodala Baloghová. Zaslané návrhy polícia vyhodnotí a zoznam miest, na ktorých sa bude merať, zverejní. „Vodičov, ktorí budú mať veľmi „ťažkú nohu na plyne“ vyrieši polícia za spáchanie závažného priestupku nekompromisne, aj keď ide o dopravno-preventívnu akciu,“ uzavrela hovorkyňa.

Akcia Poď s nami merať! sa uskutoční 25. novembra 2017 v čase od 9:00 do 16:00 hod.

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM