Peter Handzuš Rôzne

Nariadenie o nástupe do práce dostalo 23 lekárov

Prednosta Obvodného úradu v Poprade Milan Baran ako predseda bezpečnostnej rady na území obvodu Poprad, vydal nariadenia konkrétnym lekárom v popradskej nemocnici, aby od 1. decembra nastúpili do práce. „Poveril som riaditeľa nemocnice, aby im toto r

Jedna lekárka podľa neho dnes svoju výpoveď stiahla, naďalej však ostáva vo výpovedi viac ako 30 lekárov. „Dnes o 12. hodine má riaditeľ sedenie s týmito lekármi a o 15. hodine máme sedenie bezpečnostnej rady, kde sa rozhodne, čo ďalej,“ dodal Baran. Zdravotná starostlivosť by však podľa neho mala byť v popradskej nemocnici zabezpečená. „Týmto sme sa zaoberali, týka sa to dvoch oddelení, traumatológie a ortopédie, výpovede podalo aj päť neurológov. Neurológie sa to však nedotkne,“ zdôraznil Baran.

Ortopédia by sa podľa neho mala zlúčiť s chirurgickým oddelením a traumatológia sa rozdelí medzi nemocnicu v Poprade a v Starej Ľubovni. „Čo sa týka mimoriadnych situácií, traumatologický plán je, čiže nemocnica je schopná aj v mimoriadnej situácii poskytovať neodkladnú zdravotnú starostlivosť,“ doplnil Baran.

Situácia v Národnom ústave tuberkulózy, pľúcnych chorôb a hrudníkovej chirurgie vo Vyšných Hágoch je stabilizovaná. Aj napriek tomu, že sa tam rozhodlo dať výpoveď 17 lekárov, núdzový stav tu podľa Barana nehrozí.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM