Martin Sýkora Správy

Náruživý čitateľ alebo nešikovný zlodej? Chlapec chcel odcudziť 10 kníh!

Kriminálnu kariéru sa pravdepodobne rozhodol začať v Poprade len 12-ročný chlapec. Vybral si na to skutočne zaujímavý spôsob - jeho korisťou mali byť knihy.

Ilustračný obrázok k článku Náruživý čitateľ alebo nešikovný zlodej? Chlapec chcel odcudziť 10 kníh!
Zdroj: TASR

Chlapec kradol knihy

Mestskí policajti boli privolaní do kníhkupectva Christiania, kde pracovník prevádzky zadržal pri krádeži chlapca, ktorý si do tašky naložil 10 kníh – od detskej literatúry až po fantasy a pokúsil sa s nimi odísť bez zaplatenia. „Hliadka MsP Poprad overením totožnosti zistila, že priestupku proti majetku sa dopustil maloletý 12-ročný chlapec z Popradu, ktorý krádežou 10 kníh spôsobil škodu 103,03 eur,“ uviedol komunikačný manažér popradského magistrátu Marián Galajda. Vzhľadom k tomu, že priestupku sa dopustila maloletá osoba, bola vec odložená a chlapca si na úradovni MsP Poprad osobne prevzala matka.

Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Ďalší malý zlodej

Maloletých zlodejov je v Poprade viacero. Minulý štvrtok o 13:11 hod. prijala Mestská polícia (MsP) Poprad oznam ohľadom krádeže mobilného telefónu z otvoreného motorového vozidla zaparkovaného pred prevádzkou Kaskáda v Matejovciach. „Poškodený uviedol osobu, ktorú označil ako podozrivú z krádeže mobilného telefónu v hodnote 140 eur. Hliadke MsP Poprad v spolupráci s hliadkou OO PZ Poprad sa podarilo nájsť podozrivého,“ oznámil náčelník MsP Štefan Šipula. V tomto prípade išlo iba o 11-ročného maloletého chlapca z Matejoviec, ktorý tvrdil, že telefón našiel na zemi a telefón bol následne vrátený majiteľovi.

Foto: Ilustračné

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM