Ľubomír Hudačko Správy

Náš kraj zasiahlo sneženie, tu je aktuálne info z terénu: Takto to momentálne vyzerá na cestách

Už je to tu. Viaceré miesta v Prešovskom kraji zasiahlo sneženie. Cestári preto upozorňujú vodičov, aby zvýšili opatrnosť. Takto to momentálne vyzerá na vozovkách.

Ilustračný obrázok k článku Náš kraj zasiahlo sneženie, tu je aktuálne info z terénu: Takto to momentálne vyzerá na cestách
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Z operačného strediska Krajského riaditeľstva Policajného zboru informovali, že horský priechod na ceste 1/66 Popová – Vernár je už pre vozidlá s letnými pneumatikami nezjazdný.

„Najviac nasnežilo v horských oblastiach a v severnejších okresoch kraja, ale vozidlá máme v teréne aj v okolí Prešova,“ priblížil situáciu dispečer Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja (SaÚC PSK) Jaroslav Štofko. Od zhruba 2. hodiny v noci už cestári posypali v kraji približne 1300 kilometrov ciest a prepluhovali asi 200 kilometrov.

Najviac výkonov pritom bolo v okresoch Poprad a Stará Ľubovňa, najmä však v okolí Vysokých Tatier a na horských priechodoch. „Na cestách je kašovitý sneh, tak dúfame, že vodiči, ktorí si ešte neprezuli zimné pneumatiky, budú opatrní,“ upozornil Štofko. Momentálne je v teréne 22 vozidiel SaÚC PSK, cesty upravujú predovšetkým na Vernári, v okolí Štrby, ale aj Nižných Ružbách, Plavnice či obce Reľov.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM