Monika Vengrínová Rôzne

Následky búrky v našom meste: Zaplavené výťahy aj úder blesku do bytovky!

Silná búrka spôsobila v Poprade problémy aj obyvateľom bytových domov na sídliskách. Výjazdy mali ako energetici, tak i technici výťahov. Ku škodám v meste došlo aj po úderu blesku do bytovky!

Ilustračný obrázok k článku Následky búrky v našom meste: Zaplavené výťahy aj úder blesku do bytovky!
Zdroj: Dnes24.sk

Výťahoví technici zasahovali pri šiestich poruchách, ktoré boli spôsobené búrkou. „V jednej z bytoviek na Moyzesovej ulici sme museli vymeniť ovládaciu kartu rozvádzača, na druhom výťahu integrovanú kartu, pretože do bytovky udrel blesk, ktorý poškodil elektroniku ovládania dvoch výťahov. Škodu, ktorá na majetku vznikla, si vlastníci bytov uplatnia cez poistku,“ vysvetlil technik.

Okrem blesku však problémy spôsobila aj samotná voda, ktorá sa do bytových domov a výťahov dostala cez neutesnené okná, či spoločné zvody dažďovej vody, v prípade, že neboli v poriadku. „Voda, ktorá do bytových domov kvôli zlému technické stavu natiekla aj do výťahových šácht, bude odstránená jej odčerpaním. Sú to však zbytočné náklady nielen na samotné odčerpanie, ale do budúcnosti i ďalšie možné náklady na výmenu závesnej inštalácie výťahu, pretože vlhkosť jej určite neprospieva,“ upozornil výťahový technik.

Bytové spoločenstvá preto upozorňuje, aby si pred búrkovou sezónou dali do poriadku a prekontrolovali zvody, okná v strojovniach a pod., aby sa voda nedostávala k vyhradeným zdvíhacím zariadeniam a nespôsobovala zbytočné škody na majetku. „Taktiež strechy a výlezy na ne, pretože potom vietor robí šarapatu,“ dodal technik s tým, že 37 výjazdov kvôli problémom s elektrikou mali aj energetici.

Voda zaplavila i niekoľko výťahov a spôsobila škody v bytových domoch
4
Galéria
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM