Dominika Pacigová Tlačové správy

Návrat nesmrteľného retro štýlu: Žiaci nového gympla čelili výzvam

Popoludnie plné zábavy sa v priestoroch gymnázia nieslo v retro štýle. Prijímanie prvákov do študentského cechu bolo v réžii žiakov tretieho ročníka.

Ilustračný obrázok k článku Návrat nesmrteľného retro štýlu: Žiaci nového gympla čelili výzvam
6
Galéria
Foto: SŠDT Poprad

Prváci Gymnázia na Ulici Dominika Tatarku v Poprade majú za sebou deň, ktorý sa im hlboko vryl do pamäti. Na to, aby boli prijatí medzi starších žiakov školy, museli splniť zábavné, ale i menej príjemné úlohy.

Populárny štýl medzi mladými

Cechovačka sa niesla v štýle, ktorý je aj v súčasnosti veľmi obľúbený. Žiaci sa vrátili do šesťdesiatych rokov minulého storočia. „Bolo zaujímavé, ako sa mladí ľudia zhostili témy. Obdobie šesťdesiatych až deväťdesiatych rokov je pre našu generáciu dôležité. Väčšina našich rodičov či starých rodičov vtedy prežívala svoju mladosť. Myslím si, že by sme mali poznať históriu milovaných osôb, ktoré nás vychovali,“ prezradila organizátorka podujatia, žiačka tretieho ročníka Katarína Brugošová.

Mladí študenti prišli na imatrikuláciu príjemne naladení. Oblečenie prispôsobili danej dobe. „Atmosféra bola skutočne dobová a to nielen preto, že sme mali kostýmy podľa témy, ale aj vďaka výzdobe. Bolo vidieť, že tretiaci si dali záležať, aby bol tento deň čo najlepší,“ uviedla prváčka Ivana Mečárová. „Výber témy nebol zlý, bola jednoduchá. Človek sa dokázal ľahko zladiť a téme boli prispôsobené aj úlohy,“ dodal prvák Samuel Manik.

Foto: SŠDT Poprad

Bavili sa všetci

Tretiaci pripravili pre prvákov rôzne úlohy. Publikum sa bavilo, panovala skvelá atmosféra. „Program sa začal úvodným moderátorským tancom, pokračovali sme Čajkovského Labutím jazerom a čerešničkou na záver bol „hriešny tanec“ dvoch profesorov,“ skonštatovala Brugošová.

Odozvy boli pozitívne. „Úlohy boli veľmi zábavné a vynaliezavé. Tí, ktorí boli na ,čiernej listine´ neostali bez šľahačky, múky alebo kakaa na tvári a vo vlasoch. Myslím si, že cechovačka bola okrem zábavy aj o prelomení ľadov medzi prváckymi triedami a žiakmi vyšších ročníkov. Bola to možnosť lepšie sa spoznať ,“ doplnila Mečárová.

Prešli si tým istým

Prijímanie študentov do cechu dopadlo podľa predstáv. „Po týždňoch dlhých príprav sme radi, že všetko vyšlo presne tak, ako malo a nič sa nepokazilo. Všetci tretiaci sú veľmi šťastní, že si mohli užiť perfektný večer s prvákmi,“ uzavrela Brugošová s tým, že teraz ich čakajú štyri roky tvrdej práce na gymnáziu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM