Rôzne

Nečakaj do Vianoc! Zdieľaj dobro už dnes

Zapojte sa od 27. novembra do kampane darcovského portálu ĽudiaĽuďom.sk a pomôžte deťom aj dospelým v náročných životných situáciách.

Ilustračný obrázok k článku Nečakaj do Vianoc! Zdieľaj dobro už dnes
Zdroj: Ľudia ľuďom

Zdieľajte dobro každý deň, načo s tým čakať do Vianoc? Začnite už dnes! Zapojte sa od 27. novembra do kampane darcovského portálu ĽudiaĽuďom.sk a pomôžte prostredníctvom Facebooku deťom aj dospelým v náročných životných situáciách. Za zdieľanie nevyhráte auto, tablet, ani dovolenku v Dubaji. Nedostanete vôbec nič. Dobrý pocit z toho, že ste niekomu pomohli, vás však neminie. Čím viac zdieľaní, tým väčšia pomoc sa dostane rodinám, ktoré to veľmi potrebujú.

Nečakajte do Vianoc

Kampaň Nečakaj do Vianoc! Zdieľaj dobro už dnes sa začína 27. novembra, symbolicky v deň štedrosti, darovania a dobrovoľníctva, ktorý všetci poznáme pod názvom #Giving Tuesday. Od tohto dňa sa až do 20. decembra prostredníctvom facebookovej stránky ĽudiaĽuďom.sk postupne stretnete s príbehmi 24 rodín.

„Hľadali sme koncept, ktorý umožní každému podať pomocnú ruku v rámci svojich možností. Kto nemôže podporiť rodiny finančne, pomôže zdieľaním, lajkom, komentárom. Naším cieľom je rozšíriť myšlienku, že svojím vlastným spôsobom môže byť kedykoľvek nápomocný každý z nás. Sme presvedčení, že sa nám opäť podarí podporiť ľudskú súdržnosť a solidaritu,“ povedal riaditeľ ĽUDIA ĽUĎOM, n. o., Roland Kyška.

Zdieľajte dobro

Zdieľanie príbehov rodín zapojených do kampane Nečakaj do Vianoc! Zdieľaj dobro už dnes priamo súvisí s tým, akú finančnú podporu tieto rodiny dostanú. Viac vysvetľuje výkonná riaditeľka ĽUDIA ĽUĎOM, n. o. Elena Šingliarová. „Zázraky sa dejú! Opäť sme sa o tom presvedčili. Oslovil nás darca s návrhom, že by rád rozdelil 4800 eur 24 rodinám. Za svoju štedrú pomoc neočakáva vôbec nič, dokonca chce zostať v anonymite. Podporil našu ideu zdieľania príbehov a rovnako ako my verí, že je to spôsob, ako osloviť ďalších ústretových ľudí a pomôcť tak rodinám ešte viac. Teraz má zdieľanie naozaj veľký zmysel.“

Finálna výška sumy, ktorú darca prerozdelí, bude preto závislá od aktivity našich facebookových priaznivcov. Čím viac interakcií s výzvami vytvoria, tým viac peňazí do rodín poputuje. Ak sa nám počas trvania kampane podarí získať minimálne 4800 interakcií, bude medzi rodiny rozdelených rovným dielom celých 4800 eur. Ak bude interakcií menej, do rodín poputuje polovica, teda 2400 eur.

Darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk je otvoreným nástrojom pomoci pre každého, kto pomoc potrebuje. Do aktuálnej kampane je vybraných 24 výziev, na portáli však čaká ďalších viac ako 650 výziev jednotlivcov a organizácií, ktoré potrebujú pomoc darcov. Celý finančný príspevok, ktorý sa darca rozhodne venovať v prospech výzvy, putuje konkrétnemu príjemcovi.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM