Správy

Nečakaná atrakcia v Poprade: Na autobusovej stanici pristál vrtuľník!

Popradčania zažili výjav, aký sa len tak nevidí. Poriadne zaskočení zostali tí, čo čakali na autobusovej stanici. Z ničoho nič pred nimi zrazu pristál vrtuľník.

Ilustračný obrázok k článku Nečakaná atrakcia v Poprade: Na autobusovej stanici pristál vrtuľník!
Zdroj: TASR

„Raz zakrúžil vrtuľník a hneď pristál, narobil tu vietor, plno prachu,“ povedal jeden zo svedkov pre televíziu Joj, ktorá o prípade informovala. Vrtuľník po pristátí mnohých z okoloidúcich či čakajúcich pasažierov na popradskej autobusovej stanici okamžite zaujal. Za pár chvíľ sa tak stal skutočnou atrakciou, niektorí ľudia si ho začali zaznamenávať na svoje mobilné telefóny.

Pilot vraj povolenie pristáť mal

Podľa portálu noviny.sk stroj strážila bezpečnostná služba a na miesto prišli popradskí muži zákona. „Policajti danú situáciu preverili a všetky zistené skutočnosti budú odstúpené na Vojenskú leteckú správu,“ povedala prešovská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

Išlo o štvormiestny stroj Robinson R44 americkej výroby. Pilot údajne mal povolenie pristáť na stanici. Podľa hovorcu ministerstva dopravy súkromný vrtuľník síce môže pristáť aj na autobusovej stanici, ale za prísne určených podmienok.

Letecký úrad kurióznu záležitosť prešetrí

„Momentálne nemáme k dispozícii všetky potrebné informácie. Letecký úrad SR sa celou záležitosťou bude zaoberať a ak neboli dodržané všetky zákonné podmienky, bude voči pilotovi konať,“ vyjadril sa pre Jojku hovorca ministerstva dopravy Martin Kóňa.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM