Monika Vengrínová Rôzne

Nedokončený športový komplex v Poprade: Pohnú sa konečne ľady? 2 možnosti, o ktorých sa uvažuje!

S výstavbou športového komplexu sa v Poprade začalo pred dvoma rokmi. Išlo o projekt a iniciatívu hokejistov svetového mena, ktorí sa v našom meste rozhodli postaviť športovú halu za 5,5 milióna eur. Stavba však už viac ako rok stojí nedokončená a chátra. Čo bude ďalej?

Ilustračný obrázok k článku Nedokončený športový komplex v Poprade: Pohnú sa konečne ľady? 2 možnosti, o ktorých sa uvažuje!
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Presne pred dvoma rokmi – 5.novembra 2013 hokejisti Ľuboš Bartečko a Radoslav Suchý informovali verejnosť o plánovanej investícii v našom meste. Z vlastného vrecka chceli financovať výstavbu športového komplexu za približne 5,5 milióna eur.

Komplex malo, podľa prvotných informácií investorov, tvoriť kryté detské ihrisko s rôznymi atrakciami, krytá telocvičňa a ľadová plocha s menším diváckym zázemím. Chýbať nemala ani posilňovňa, občerstvenie, či ubytovacie kapacity s približne dvadsiatkou izieb. Naplánovaná bola i požičovňa bicyklov a korčúľ, nakoľko komplex stojí priamo pri cyklistickom chodníku vedúcom zo sídliska Juh do Svitu na starej ceste číslo 1/18.

Ničoho z toho sa však Popradčania do týchto chvíľ nedočkali. So stavebnými prácami sa začalo ešte na jeseň toho roku, na stavenisku ale vládol čulý ruch len približne do augusta roku 2014. V tom čase stroje stavbu opustili a odvtedy tento komplex chátra. Primátor Jozef Švagerko preto začal rokovania so stavebnou firmou, ktorá projekt realizovala.

„Stretol som sa so zástupcom firmy, ktorá prišla s dvoma možnosťami. Firma uvažuje o tom, že komplex prenajme a možno mu nájde i iný účel, alebo stavbu dokončí na vlastné náklady. Myslím si, že je dostatočne ekonomicky silná na to, aby to dokázala,“ informoval primátor mesta Poprad Jozef Švagerko.

Ako dodal, potenciálneho nájomcu bude firma hľadať približne do marca až apríla budúceho roka, ak sa dovtedy nikto nenájde, bude to riešiť vo vlastnej réžii. Možností, ako s komplexom naložiť je hneď niekoľko. „Jedna z informácií je, že by realizátori stavby rozšírili hotelovú časť alebo by komplex ostal v pôvodnom pláne a vystavala by sa tu hokejová hala, či telocvičňa, prípadne nejaké detské centrum. Ponúkli sme tiež tieto priestory jednej z najvýznamnejších firiem v IT biznise,“ dodal Švagerko.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM