Aktualizované Kristína Kožiaková Krimi

Núdzové pristátie lietadla: Posádka so zraneniami, v akcii leteckí záchranári aj hasiči!

Športové lietadlo sa dostalo do vážnych problémov. Podľa leteckých záchranárov muselo núdzovo pristáť! Posádka je zranená. Záchranári v akcii!

Ilustračný obrázok k článku Núdzové pristátie lietadla: Posádka so zraneniami, v akcii leteckí záchranári aj hasiči!
Zdroj: TASR

Na Horehroní dnes okolo obeda došlo k pádu dvojmiestneho športového vrtuľníka. Letecká nehoda sa stala v lokalite Šumiac v okrese Brezno. „Podľa doterajších informácií sa zranili dve osoby,“ informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru. „Hasiči boli vyslaní k pádu športového vrtuľníka. Po príchode na miesto udalosti bolo zistené, že sa zranili dve osoby, ktoré po páde neboli v lietadle zakliesnené. Hasiči vykonali protipožiarne opatrenia,“ uviedla Farkasová.

Podľa je slov sa momentálne aj za asistencie Horskej záchrannej služby pripravuje transport jedného zraneného k vozidlu záchranky. Pri udalosti zasahujú hasiči z obce Pohorelá a na miesto smerujú sanitným vozidlom hasičskej služby aj príslušníci z Banskej Bystrice.

Podľa hovorkyne AIR – Transport europe Zuzany Turočekovej išlo údajne o ultraľahké lietadlo.

„Na palube sa nachádzali dve osoby, muž a žena. Obaja boli po pristáti pri vedomí a komunikovali,“ prezradila ďalej Turočeková.

„Žena utrpela poranenie chrbtice a dolnej končatiny, muž bol podchladený. Po ošetrení previezli záchranári oboch pacientov k vrtuľníkom a preložili ich na palubu,“ dodala hovorkyňa.

O podrobnostiach nehody vás budeme priebežne informovať

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM