Monika Vengrínová Rôzne

Neľahká demontáž je v plnom prúde: V Poprade vrcholí asanácia azylového domu!

Po tom, ako sa obyvatelia starého azylového domu na Ul. Boženy Němcovej v Poprade presťahovali do novopostavených sociálnych bytov na Levočskej ulici, čakal objekt azylového domu na asanáciu. Tá v týchto dňoch vrcholí, na rad prídu aj staré sociálne byty na Levočskej.

Ilustračný obrázok k článku Neľahká demontáž je v plnom prúde: V Poprade vrcholí asanácia azylového domu!
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Starý azylový dom, ktorý bol skolaudovaný ešte v roku 1998, opustili nájomníci na jeseň 2014. Z priestorov, ktoré už nevyhovovali bezpečnostným ani hygienickým normám, sa nájomníci presťahovali do novopostavených sociálnych bytov na Levočskej ulici.

Objekty na Ul. Boženy Nemcovej odvtedy čakali na svoju asanáciu, ktorá začala na sklonku tohto leta. Asanačné práce v hodnote 36 019 eur realizuje úspešný uchádzač z verejného obstarávania – spoločnosť z Košíc. Postupná demontáž objektov nie je vzhľadom na ich konštrukciu jednoduchá.

„Je to dosť náročné z hľadiska rôznorodosti materiálov, ktoré je z hľadiska likvidácie odpadu nutné všetky triediť a až následne je možné vyvážať ich na skládku,“ uviedol Richard Radek z Odboru urbanizmu a priestorového plánovania MsÚ v Poprade. Stavenisko bolo odovzdané firme 29.8.2015 a práce by mali byť ukončené do 30 dní. Na uvedenom mieste by mala následne postupne vzniknúť ďalšia tréningová plocha Národného tréningového centra Slovenského futbalového zväzu.

Podobný osud ako objekty azylového bývania na Ul.Boženy Nemcovej čaká aj na staré sociálne byty na Levočskej ulici.V súčasnosti prebieha konanie vo veci vydania povolenia odstránenia stavby a príprava zadávacích podmienok pre verejné obstarávanie na výber zhotoviteľa asanácie objektu. Objekt na Levočskej ulici by mal byť asanovaný do konca roka. 

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM