Martin Sýkora Správy

Nemocnica Dr. V. Alexandra v Kežmarku bude prevádzkovať ambulantnú pohotovosť

Nemocnica Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku vyhrala výberové konanie na prevádzkovanie Ambulantnej pohotovostnej služby od júla.

Ilustračný obrázok k článku Nemocnica Dr. V. Alexandra v Kežmarku bude prevádzkovať ambulantnú pohotovosť
Zdroj: TASR

„Upozorňujeme pacientov, že v zmysle zákona sa v tejto súvislosti od 1. júla mení pôvodný názov Lekárska služba prvej pomoci na Ambulantnú pohotovostnú službu (APS),“ informoval riaditeľ nemocnice Viktor Halíř. APS pre dospelých zostáva v pôvodných priestoroch na ulici Dr. Daniela Fischera č. 7. Pre pacientov budú služby poskytované v pracovné dni od 16. do 22. hodiny a v dni pracovného voľna – soboty, nedele a sviatky – od 7. do 22.00 hod.

„Pohotovosť APS bude len ambulantná, nebude výjazdová, teda nebude možné privolať lekára domov,“ upozornil riaditeľ. Pre život ohrozujúce stavy je k dispozícii nepretržite 24 hodín denne rýchla lekárska pomoc a linka 112.

Odborné ošetrenie na APS poskytnú lekári len pri akútnych ochoreniach a náhlych zhoršeniach zdravotného stavu. K dispozícii je pacientom aj telefonický kontakt +421 911 751 086, ktorý však bude slúžiť len na odborné konzultácie s lekárom. „LSPP pre deti a dorast zostáva v nezmenenom režime v pôvodných priestoroch v budove nemocnice na Huncovskej ulici 42. Pre pacientov budú tieto služby poskytované v rovnakých časoch ako v prípade APS pre dospelých,“ dodal Halíř.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM