Martin Sýkora Správy

Nenechajte sa zmiasť počasím: Pod Tatry sa opäť vracia zima!

Jarné bundy a letnú obuv na chvíľu odložíme. Na definitívny príchod jari si budeme musieť ešte počkať. Vysoké denné teploty sú už minulosťou a o slovo sa opäť hlási zima.

Ilustračný obrázok k článku Nenechajte sa zmiasť počasím: Pod Tatry sa opäť vracia zima!
Zdroj: ŽSK

Od severozápadu bude do strednej Európy zasahovať brázda nízkeho tlaku vzduchu a po jej okraji bude postupovať od juhozápadu cez Slovensko frontálny systém. Od severovýchodu k nám začne prúdiť studený arktický vzduch. V dôsledku toho sa na konci týždňa očakáva prevažne veľká oblačnosť, na viacerých miestach dážď so snehom, ktorý na mnohých miestach vystrieda sneženie. To bude navyše sprevádzať silný nárazový vietor.

„Aj keď počasie v uplynulom týždni pripomínalo jar, na jej príchod si budeme musieť ešte počkať. Pod Tatry sa totiž vracia pravé zimné počasie,“ konštatoval riaditeľ Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja (SÚC PSK), oblasť Poprad Marián Barilla.

„Poveternostnú situáciu nepretržite monitorujeme. Naši vodiči sú pripravení v denných aj nočných zmenách okamžite reagovať na aktuálny vývoj počasia,“ dodal Barilla. SHMÚ vydal meteorologickú výstrahu 1. stupňa pre okresy Poprad a Kežmarok, kde sa od sobotňajšieho poludnia očakáva nárazový vietor s rýchlosťou 65 – 85 km/h, v dôsledku ktorého na cestách očakávame tvorbu snehových jazykov a závejov. Toto riziko má podľa predpovedí zotrvávať počas celého víkendu. „Vyzývam všetkých účastníkov cestnej premávky, aby svoju jazdu v sťažených podmienkach prispôsobili stavu a povahe vozovky, poveternostným podmienkam a svojim schopnostiam,“ uzavrel oblastný riaditeľ.

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM